06 heinäkuuta 2013

Savuisten maistelua Heinäkuussa 2013

Järjestettiin maisteluilta ja paikalle eksyi lähinnä savuisia viskejä joiden mukana yksi blendi-japsi. Suurin osa näistä viskeistä on jo maisteltu ja niiden osalta nuottien kirjoittelu jäikin pois ja keskittyminen oli lähinnä uusissa tuttavuuksissa.
Maistelu aloitettiin marinoimalla suuta Famous Grouse Blackilla. Marinoinnin jälkeen päästiin itse asiaan ja aloitettiin illan "vieraalla", eli savuttomalla japsilla.


Nikka 'Gold & Gold', 43%, OB, +/-2008

T: kukkaista raikkautta, hedelmäisyyttä ja pientä kumisuutta. 
M: alkaa pehmeänä, jopa pliisuna, mutta suussa avautuu aika pian ja muuttuu kohtalaisen hyväksi. Mausteisuutta, kihelmöivää hedelmää ja kukkaista aromia. Maku ei kuitenkaan yllä erikoisiin ulottuvuuksiin,vaan jää aika persoonattomaksi. Ihan ok perus blendi-japsi.


Bruichladdich Octomore 02.2, Orpheus, 61%

T: reilu turve ja savu, lämmintä ummehtuneisuutta ja pientä makeutta. 
M: vahva kirvelevä savu tulee lähes heti, mutta myös hyvää makeutta ja marjaisuutta sekä hunajaa nousee esiin. Toimii suun marinoinnin jälkeen, mutta saattaa olla liian tujua "raakaan" suuhun. Jälkimaku jää hyvänä hilloisuutena ja savuisuuden sekä mausteisuuden yhdistelmänä positiivisena mieleen. Ei haittaisi omistaa pulloa.


Bowmore 15yo Mariner, 43% 

T: Yrttisyyttä ja hedelmäisyyttä. Turvetta ja kumisavuisuutta löytyy toffeen kera. Ei sytytä erikoisemmin tuoksun perusteella.
M: Hieman tylsä suutuntuma. Savuisuutta löytyy kohtalaisen paljon, samoin hedelmää, mutta mausteita aika niukahkosti. hitusen yrttisyyttä/jodisuutta. Jälkimaussa jodisuus muuttuu savuisaksi suolaksi. Parempiakin Bowmoreja on juotu, mutta tämä on ytimekkäämpi kuin viimeksi maistamani perus 12yo. 

Illan maistuvimmaksi viskiksi ylsi tällä kertaa Octomore ja Ardbog.

Illan valikoima

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti