01 heinäkuuta 2013

Glenfiddich 18yo, OB, 40% (2012)

Helsinki-Vantaan lentokentän valikoimia katsastaessa silmä osuu sopivan kokoiseen 20cl puteliin otsikon tislettä. Lentokentän valikoima muutoin on kohtalaisen suppea ja kallis, varsinkin jis matkaa EU:n sisällä ja ei saa ostaa verovapaana.
Glenfiddichiltä olen maistanut aiemmin perusvalikoimasta 12, 14 ja 15-vuotiaat. Kaikki ovat olleet kategoriassa "ihan hyvää", mutta mikään niistä ei ole loistanut edukseen. Myös erikoisemmista eristä on maisteltuna muutama, mutta niistäkään ei sitä säväyttävää versiota ole löytynyt. Kaikki ovat kuitenkin olleet ihan hyviä. Katsotaan miten tämä 18-vuotias säväyttää. 

T: kypsää ja lämmitettyä omenaa, kanelia ja hieman laventelia. Mallasta ja pölyistä kuivahedelmä sekoitusta. 
M: maku yllättää makeudellaan. Tulee heti bourbon tynnyreiden mausteisia vaikutteita jota kuitenkin ex-oloroso tynnyrit hieman pehmentää ja antaa paahteista vivahdetta. Kohtalaisen ytimekäs ja voimakas 40% viskiksi. Jälkimaku on tasaisen pehmeä, muttei anna mitään erikoista säpinää. Pientä sokeriruokoisuutta. 

Taitaa olla niin, että tämäkin Fiddich menee "ihan hyvää" luokkaan, vaikkakin ensitunnelmat on ihan hyvät ja tuntuu, että jos tarkoitus on ollut tehdä 50/50 bourbon/sherry- viski, niin tässä ollaan onnistuttu. Kuitenkin jäin kaipaamaan hieman jotakin lisää.


Uusintamaisto 18.7.2013:

Tämä on alkanut maistua aika hyvälle. Hieman ilmaa saaneena alkaa syvyys ja mausteisuus jotenkin korostumaan. Vertailuna maistoin vierellä Glenfiddich 15 Year Old Distillery Edition, 51% ja täytyy myöntää, etä vaikka olen kaivannut monesti hieman lisävoltteja näihin GF:n, niin tässä tapauksessa 18yo lakaisee lattioita tuolla 15-kesäisellä DE:llä. Paljon maukkaampi ja monipuolisempi. Sekä tuoksu että maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti