01 heinäkuuta 2013

Viskit Barcelonassa

Loman ohessa tuli tietysti katsastettua lentokenttien viskivalikoimat sekä viskitarjonta Barcelonassa ja Calellassa. Suomen lentokentän päässä valikoimahan on niukahko ja jollei matkusta pidemmälle ei verottomuudestakaan saa hyötyä.

Barcelonan kentälle saavuttua tuli hymy huulille, kun huomasin duty-free myymälässä meneillään olevan WhiskyFest teeman. Tämä tarkoitti käytännössä maistiaisia ja kymmenkunta erikoisvalikoiman pulloa (ei normaalisti valikoimissa). Valikoima oli muutoin aika saman tasoinen kuin Helsinki-Vantaalla, mutta monien tuotteiden hinnat olivat hieman alhaisemmat. Otin tietoisen riskin ja jätin tuliaisten oston vasta paluumatkalle jolloinka mukaan tarttui Balvenien 16yo Triple Cask 75€/70cl hintaan. 12yo olisi ollut 55€/l. Muutoin en enään paljoa haikaillut muiden tisleiden oerään kun Barcelonasta oli kuitenkin jo 5 pulloa tarttunut mukaan. 

Barcelonan viskikaupat oli selvitetty jo etukäteen. Käytännössä siellä on yksi ketju, LaFuente. Tämän ketjun myymälöistä (oliki nyt 4-5 kpl Barcassa) Carrer de Aragon 240 omistaa isoimman valikoiman, reilu tuhat pulloa eri viskejä. Tämän paikan myyjä oli aika nihkeä. Vaikka puhuin hänelle espanjaa, niin palvelu oli silti jotenkin nihkeä. Muutoin valikoima oli ihan hyvä. Hintataso vaihteli, mutta pääasiassa halvempi kuin Alko ja jotkin tuotteet oli reilusti halvempaa. 
Täältä mukaan tarttui kolme pulloa.Tämän vieressä (noin 50m) oli toinen tämän ketjun liike (Colmado Quilez), jossa oli ehkä arviolta toista sataa pulloa. Liike keskittyi lähinnä viineihin ja muihin herkkuihin. 
Tsekkasin myös kaksi muuta ketjun liikettä, mutta niissä valikoima oli jo aika suoppea keskittyen vain peruspullotteisiin.


lähellä Barcan rantaa oli viekä yksi liike, Vila Viniteca. Tämä liike on keskittynyt lähinnä viineihin, mutta riveistä löytyy useita kymmeniä perusviskejä ja lisäksi joitain varsin erikoisiakin. Hintataso on kohtalainen. Löytyipä hyölyssä myös 30yo Springbank ja 40yo Balvenie. Itselle mukaan tarttui muutama Springeri, tosin ei kolmikymppinen. 

Näiden lisäksi löytyi muutama muu pienliike, joissa hinnat oli kuitenkin suomen tasoa ja valikoima muutamaa poikkeusta luukuunottamatta peruskauraa tai huonompaa. 

Kapakoissa/kuppiloissa on onneton valikoima, jollei johonkin skottilaiseen/ irkkuun tietään löydä. Cardhua, J&B, Ballantines, DYC, Four Rouses, Glenfiddich 12 ja JD. nämä oli myös markettien vakiovalikoima joiden lisäksi löytyi jos jonkinmoista mielikuvitusviskiä (lue noname) a 5-20€/pullo. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti