01 heinäkuuta 2013

Kaljalle Calellassa, tilalle sherryä

Hellepäivänä iski olutkärpänen ja oli päästävä rannan jälkeen terassille oluelle. Hetken käppäilyn jälkeen löytyi sopiva paikka nimeltä Bodega la Riera.
Tiskillä kysyin outvalikoimaa ja päädyin Voll-Damm doble malta 7,2% olueen. Etiketissä lukee tämän olevan "märzenbier" tyylistä. Tässä on käytetty kaksinkertainen määrä maltaita normireseptiin verrattuna (Damm lager). No jokatapauksessa olut oli aika kevyt, ehkä hieman paahteisempi ja viljaisempi. Ei mitään erikoista.

Tämän paikan juttu oli kuitenkin tiskin takana, sillä siellä oli noin kymmenkunta viinitynnyriä. Huomasin yhdessä tynnyrissä lukevan "Jerez dulce" ja tätä pyysin copitaksen. Tuote oli kuitenkin niin loppu, että siitä tuli vain jämät. Baarimaija kuitenkin antoi minun maistaa tätä. Oli todella hyvää. Vahva, latautunut ja tiivisteinen. Tuoksu oli uskomattoman monipuolinen. Maku samaa luokkaa. Harmi kun loppui. Täti antoi kuitenkin maistaa kahta muuta. Malaga Dulce ja Moscatel. Nämä olivat kuitenkin yksinkertaisempia kuin Jerez. 

Tästä paikasta ja "oluttuokiosta" tuli aika mukava. Täytyy pistäytyä toistekin ajan kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti