12 heinäkuuta 2013

Viking Amorella ja Grace

Tuli tehtyä dining-risteily Turusta Ahvenanmaalle. Ensin Amorellalla Ahvenanmaalle ja siellä heti vaihto uuteen Grace risteilijään. Matkalla tuli maisteltua muutama viski. Ohessa niistä.


Glenfiddich 21yo Gran Reserva, OB, 40% (2012)

Tämä on perusrangen tuote. Viski on viimeistelty tynnyreissä, joissa on aiemmin kypsynyt karibialaista rommia. 
T: pustävän greippinen, hieman savua ja turvetta, raikasta vettä. 
M: laatublendin pehmeys on ensimmäinen asia joka tulee mieleen. Itseasiassa J.W. Blue label tulee mieleen. Pehmeän maltainen, miedon savuinen, luumua, vaniljaa, greippiä ja pomeranssia. Tämäkin ihan hyvää, mutta 21-vuotiseksi ehkä turhan yksinkertainen. Kuitenkin mukavaa pehmeyttä ja kuitenkin samalla pientä savua ja kirpeyttä.


Laphroaig 13yo Brodir, 50,5%

T: kuivaa savupuuta, tammea, lääkettä, sitruunaa, lehtipuuta ja jodia.
M: lakritsia, savua, sitruunaa, suolaa ja vaniljaa. Jälkimaussa lisää vaniljaa ja sitruksia. Myös lakritsi jää pyörimään suuhun. Aika raikas ja hyvä lappari.


Viking Grace:lla on mahdollisuus maistella taxfree myymälässä mm. viskejä 1e/cl. Niinpä tartuin tilaisuuten ja maistelin muutamat viskit sielläkin.

Glenfiddich 19yo Age of Discovery, Bourbon cask, 40%

T: Tyypillinen bourbon cask vaikutelma. sitruksia, greippiä ja vaniljaa. Kuiva tuoksu. Lasissa seisseenä avautuu fariinisokeria.
M: Greippinen, sitruksinen ja vaniljainen. Aika ohut ja miedosti öljyinen. Maku avautuu ihan mukavasti mausteiseksi ja miedon savuiseksi. Savu on oikeastaan "tarttunutta" savua. Ihan ok, mutta hintaisekseen ehkä tyyristä kuitenkin.


Glenfiddich Cask of Dreams, Nordic Oak edition, 48,8%

T: Tammipuuta, vaniljaa, päärynää, omenaa ja pahtunutta sokeria.
M: Tammen maku tulee heti vastaan, mutta puisempana ja raaempana kuin yleensä. Tavallaan puhtaampi ja pehmeämpi puun maku. Vaniljaa, inkivääriä ja omenaa. Jälkimaku aika lyhyt. Täytyy maistaa lisää myöhemmin, koska nyt jäi vähän pliisu fiilis.


Glengoyne 21yo, OB, 43% (musta etiketti)

T: Taas sitä hyvää sherryviskiä. Nahkaa, mokkaa, luumua, rusinaa, pähkinää, vanhaa kellaria, vatekaappia ja hunajaa. Hyvä tuoksu.
M: Samoilla linjoilla kuin tuoksu. Nahkaa, luumua, rusinoita, kookosta, kahvia, tummaa suklaata ja aprikoosia. Jälkimaku sopivan kuivan tanniininen. Pitkä.

Kilchoman Single Cask release, sherry cask# 452/2007, 59,3% for Viking Line

Tislattu 2007 ja pullotettu 2012. Eli reilu 5-vuotisesta sherryviskistä kyse. Pyysin myyjää avaamaan pullon, koska "maistiaisvitriinissä" ei ollut. Myyjä suostui.

T: voimakkaan savuinen ja tulinen, makeahkoa viiniä, turvetta ja mausteita.
M: voimakas kirvelevä, mutta hyvä savuisuus. Menee sellaisenaan, mutta pienin siemauksin. Vesilisä pehmentää terävyyttä. Makuprofiili jää silti aika samankaltaiseksi. Voimakkaan savuinen ja sherryinen viski. Nuori, mutta hyvä sellainen.


Grace:n valikoima oli ihan hyvä, mutta oikeastaan olisin odottanut enemmän. Vanhalla Amorellalla oli valikoimissa reilusti enemmän viskejä. Maistelutiski oli kyllä erittäin positiivinen lisä.
Mukaan tarttui tietenkin tuliaisia itselleni. Maistellut Kilchoman SC 2007, Glenfiddich cask of dreams, Glengoyne 21yo ja Glenfarclas 1994 The Family Casks.

Maistelutiski. Kuvassa maistettu Kilchoman (toinen vasemmalta)
ja kaksi maistettua Glenfiddichiä (kolmas ja kuudes vasemmalta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti