01 heinäkuuta 2013

Espanjalaiset "massa"laatuoluet

Aiemmin tykännyt tietyistä espanjalaisista oluista mutta nyt maistettuna muutamat eivät ole säväyttäneet.
Nyt ilmeisesti espanjassa on panimot alkaneet tuottaa myös "laadukkaampia" oluita. Melkein jokaiselta isolta panimolta on tullut markkinoille jonkinlainen erikoisversio tavallisesta oluesta. Yhteistä näillä näyttää olevan se, että maltaiden laatuun ja määrään on kiinnitetty enemmän huomiota. Nämä ovat kaikki myös kypsytetty "varastoissa/kellareissa" tynnyreissä tai muissa "ei massa-astioissa". Näistä on nyt tullut muutama maistettua. 

Cruzcampo Gran Reserva 1904, 6,4%

T: mäskin viljaisa ja paahtunut tuoksu. Ei mitään erikoista. 
M: reilusti enemmän luonnetta kuin aiemmissa "perus espanjalaisissa". Maltaista makeutta ja humalaa. Jälkimakukin tuntuu jo paremmalta. Kuitenkin jokin sotii tasapainoisuutta vastaan. Jotenkin tuntuu, että alkoholi ja muu makumaailma eivät ole sekoittuneet hyvin. Mutta tämä alkaa jo olemaan "kunnon" oluen makuista.
San Miguel Selecta XV, 6,2%

Tässä oluessa on käytetty kolmea eri keskieurooppalaista humalalajiketta ja kolmea eri mallaslajia. Lopuksi olut on kypsytetty erityisissä varastoissa. 
T: makeahko murskattu vilja, mieto humala ja pientä teollista käymistä. 
M: miedon humalainen ja paahtunut, jonkinverran viljaisa ja jauhoinen. Ei mitenkään erityinen. Aika kevyt laageri tämäkin. On kyllä maukkaampi kuin perus Miguel. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti