19 heinäkuuta 2013

Bowmore 12yo OB (2012) ja 15yo Mariner (2013)

Maistelin rinnakkain kyseisiä bowikoita. Näitä on maistettu ennenkin ja muistikuva olisi, että Mariner on parempaa ja ytimekkäämpää. 15yo Mariner on travel-retail versio.

Bowmore 12yo OB, 40% (2012)

T: Pehmeähkö toffeesavuinen, lämmintä turvetta, pientä lääkemäisyyttä ja hieman lakritsia. Myös jodia ja levää hieman taustalla.
M: Kuivan ja makean savun kompromissi, vaniljainen ja muutenkin mausteinen makuprofiili. Muskottia, hunajaa, kevyesti lakritsia ja yrttiä, turvetta ja merellistä suolaisuutta. Aiemmin olen pitänyt tätä turhan pliisuna varsinkin alkumaultaan. Olen huomannut, että tätä kannattaa pitää suussa kauemminkin, jotta maku hyökkää isommalla voimalla.


Bowmore 15yo Mariner, 43% (2013)

T: Kuivempaa ja tiukempaa savuisuutta. Raikkaita hedelmiä ja enemmän lakritsia ja lääkemäisyyttä. Tuoksu on "kylmempi" hyvällä tavalla. Karamellisoitua appelsiinia ja merellistä jodia.
M: Tämä tulee paremmalla voimalla kuin 12yo. Tässä on juuri sitä mitä hieman kaipaisin lisää 12-vuotiaasta. Pippurista voimakkuutta, kuivempaa savua, kylmää vaniljaa ja suolaisuutta. Myös merilevää ja yrttiä. Jälkimaku on savuisempi ja kuivempi kuin edellisessä. Tietyllä tavalla tästä puuttuu 12-vuotiaan monipuolisuutta ja syvyyttä, mutta ne maut joita tästä löytyy, löytyy selvempänä ja intensiivisempänä. Kuitenkin tämä jää pikkuisen yksinkertaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti