06 elokuuta 2013

Harviestoun Ola Dubh 18, 8%

Sarjan viimeinen versio joka minulla oli mahdollisuus maistaa. Pullotettu lokakuussa 2012. Sama tuttu pohja kuin edellisillä sarjan edustajilla, mutta kypsytetty 6kk tammitynnyreissä, joissa on aiemmin kypsytetty Highland Parkin 18yo single malt viskiä. Tätä kyseistä viskiä olen maistanut useampaan otteeseen ja tälläkin hetkellä se löytyy kaapista. Kyseessä hyvä ja kompleksinen viski, joka on kohtalaisesti savuinen.

T: Creme bruleeta, paahtunutta viljaa ja pehmeää murotaikinaa. Nyt ollaan taas samoilla tuoksulinjoilla kuin Ola Dubh 30:ssä. Syvää herkullista maltaisuutta ja olen taas aistivinani kauran mehukkaimpana. Vaniljaa, kaakaota, kahvia, paahtoleipää, aamiaismuroja ja tummaa suklaata. Myös miedon humalainen mäskintuntu sekä hento savuisuus leijailee nenään. Saan jopa häivähdyksen itse HP 18 sherryistä tammitynnyriä pienenä hedelmäisenä nektarina ja tammisuutena. Erinomainen tuoksu.

M: Maku alkaa paahteisena viljaisana ja paksuna samettisena suutuntumana. Monivivahteinen sisältäen mokkaa, erittäin tummaa suklaata, kauraleipää, makeaa mallasta, hieman katajanoksaa, maitokaakaota ja ohrajauhoja. Mämmisiä piirteitä. Herkullinen suussapyöriteltävä pirtelö. Jälkimaussa humalaisuus nostaa hieman päätään, mutta on hyvin tasapainossa hedelmäisen makeuden kanssa. Lopussa on aistittavissa hieman HP18 tavoin toffeista tammisuutta ja kuivattavaa hedelmäistä sherryä.

Täytyy sanoa, että on kyllä hyvää ja nautiskeltavaa olutta. Maistamistani Dubheista tämä 18 yltää melkeinpä kärkeen. Paljon samoja piirteitä kuin 30:ssä, mutta aavistuksen "helpompi" ja selkeämpi. Hinta on myöskin 18:sta huokeampi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti