25 elokuuta 2013

Fuengirola Elokuu 2013

Pitkästä aikaa tuli käytyä Fuengirolassa. 13 vuotta sitten tuli asuttua kyseisessä paikassa muutama vuosi. Etukäteen siis tiesin, että tuolta ei kauheasti viskinystävän kannata erikoisia pulloja etsiä, eikä pahemmin erikoisia oluitakaan. Niinhän se sitten meni, yhtään viskiä en sieltä mukaan ostanut ja keskityinkin ihan kaikkeen muuhun.
Huurteinen maistui rannalla
Muutamia alkoholiin erikoistuneita liikkeitä siellä oli, mutta nämä ovat erikoistuneet lähinnä limuviinoihin. Yksi olutkauppakin löytyi (Avenida de los Boliches 22 kohdilla), mutta sieltäkään en viitsinyt mitään erikoista ostaa mukaan. Muutama vehnäolut rannalle kuitenkin tarttui, kylmänä kun sai. Hinnat tuossa liikkeessä oli vaihtelevat, jotkin jopa Suomen hinnoissa. Muutoin valikoima oli ihan hyvä, olisiko noin 150-200 erikoisolutta ympäri maailman, painottuen Belgialaisiin.

Ne muutamat viinakaupat, joissa voisi jotain perusostoksia tehdä (ja mahdollisesti saada joku vanhempi tisle), oli osoitteissa Avd. San Jose ja Avd. Ramon y Cajalin nurkassa, Calle Francisco Cano 31 (Licoreria La Latina) ja Calle España 17 (Licoreria Rafael). Näiden lisäksi muutamissa "Tabacos"-myymälässä (tupakkakaupat) oli joitakin pulloja, osassa jopa peruspulloista poikkeavia. Tietysti myös Corte Ingles (Hipercor ja Supercor)- sekä Eroskikauppaketjuissa oli jonkinlainen ala-arvoinen valikoima. Näissä kauppaketjujen olutosastoilla saattoi kuitenkin löytää jopa hyviä erikoisia oluita varsin edulliseen hintaan (esim Old Tom original Ale 1e). Rantakadun "viinakaupat" kannattaa jättää väliin kalliin hinnan ja surkean valikoiman vuoksi.

Malagan lentokenttä on kokenut uudistuksen viimekerrasta kun kävin. Laajentunut kenttä ei kuitenkaan tarjonnut mitään kovin erikoista, vaikkakin viskivalikoima oli kasvanut. Mitään pulloa ei kuitenkaan tälläkertaa mukaan tarttunut, vaikka muutamia edullisia tarjouksia olikin.


Muutama hyvä olut tuli nautittua ja muutamat hyvät makeat viinit tyyliin Malaga Dulce. Nämä olivat oikein hyviä (varsinki huurteinen kylmä olut, kuumalla rannalla), mutta kuten sanottu, tälläkertaa keskityin vapaa-aikaan enemmän ja jätin vähäisetkin arvostelut tekemättä. Mainittakoon, että tätä Malaga Dulce viiniä (jota on muutamia eri tyylejä PX:stä- Finoon) sai noin 1-2e hintaan täysi copitan monestakin paikasta. Maistelin varmaan 5-7 erilaista ja parhaita oli Malaga Virgen Pedro Ximenez.

Vehnä-Paulaa festareilla
Yhdelle "olutfestarillekin" pääsin osallistumaan, sillä Fuengirolassa oli juuri meneillään paikallinen Octoberfest. Tämä oli kylläkin hyvin pienimuotoinen tapahtuma Sohail-linnassa ja tarjolla oli muutamaa olutta, näistä mainittakoon erilaiset Paulanerit. Hyvältähän nämäkin maistuivat mukavassa seurassa. Siellä tuli riipastua reissun ainut keskivahva kännikin (nimimerkillä riippuköysilaskuakin illanmittaan harrastanut).

Hintataso yleensäkin Fuengitrolassa on vielä maltillista verrattuna Suomen hintoihin. Pubeissa ja baareissa saa vielä 1e hintaista tuoppia kunhan osaa etsiä pikallisia mestoja. Aamupalat kahveineen on myös paljon halvempaa. Itse kävin joka aamu paikalliseen tapaan "ulkona" amupalalla, sillä se on siellä edullista ja mukavaa (lämpimät aamut). Esimerkkinä iso kroisantti voilla ja hillolla + maitokahvi maksoi muutamissa paikallisissa 2e. Maitokahvin hinta keskimäärin vaihteli  yhden ja puolentoista euron välillä.

Aamiainen
Malaga Dulce PX

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti