04 elokuuta 2013

Tuthilltown Hudson Manhattan Rye, 46%

Vuonna 2003 perustettu Tuthilltown spirits oli ensimmäinen tislaamo, joka valmisti viskiä New Yorkissa kieltolain päätyttyä. Tislaamo valmistaa viskien lisäksi myös vodkaa, rommia, likööriä, brandyä... melkein mitä vain mitä tislaamalla saa. Otsikon viski on valmistettu 100% täysjyvärukiista. Nimensä se on saanut kuuluisasta koktailista, Manhattanista. Viski on pannutislattu kahdesti, valmistetaan erä kerrallaan "tavallista" pienemmissä tynnyreissä ja pullotetaan, sinetöidään sekä merkataan käsityönä. Jyvät, vesi ja hiiva tulee 90km säteellä tislaamosta. 

Tuthilltown Hudson Manhattan Rye, 46%, (2011)

T: Raakaa makeaa mäskiä ja kevyttä viljaista öljyisyytta. Aika nuorta ja raakaa jyvän tuoksua. Lasissa ajankanssa alkaa bourbontyyppisiä vivahteita löytymään, kuten vaniljaa tammea ja kookosta. Muutoin aika miedohko ja hieman alkoholinen tuoksu. 

M: Samaa raakaa pistävää jyvämäisyyttä ja aika vetistä alkoholisuutta. Suutuntuma on ohut. Tämä vaatii hieman aikaa lasissa, sillä muutoin pistävä alkoholi ja viljan raakuus heikentää kokemusta. Hapen vaikutuksen jälkeen alkaa löytyä rukiin mausteisuutta ja hieman happamia piirteitä. Mausteisuus on tosin aika hillittyä ja alkoholi vieläkin painaa päälle. Raaka vilja alkaa hieman makeutua ja jälkimaussa alkaa vasta varsinaisesti tapahtua. Makea limppumainen ruisleipäisyys ja hapan omenaisuus tulee esille. Jälkimaku ei kuitenkaan ole kovin pitkä.

Täytyy myöntää, että odotin tältä todella paljon enemmän. Melkein 200e litrahinta antaisi sitä myös odottaa. Noh, mikrotislaamo jne, mutta ei tästä oikein kehumista muutoin keksi, kuin pullo on mielestäni ihan kivan näköinen. Toivotaan, että oma kaapista löytyvä batch olisi parempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti