28 elokuuta 2013

Bowmore 10yo Tempest batch 4, 55,1%

Tarkastelussa neljäs vuonna 2010 alkunsa saaneen Tempest-sarjan julkaisu. Kyseessä siis pieni erä tynnyrivahvuista 10-vuotta first fill ex-bourbon-tynnyreissä kypsytettyä 55,1%:sta Bowmorea. Tällä kertaa uudessa paketissa ja uudella etiketillä.

T: Marjaisan raikas ja puhtaan savuinen. Kohtalaisen maltillinen, ei hyökkää mitenkään rajusti, vaan tulee pehmeänä voimistuen nenään. Lakritsia ja anista löytyy miedosti vaniljan ohella. Savu on kohtalaisen voimakasta, hieman pippurista ja makeaa. Hieman hunajavahaa ja pientä merellisyyttä. Tuntuu kypsemmän oloiselta kuin edelliset.

M: Maku hyökkää paljon voimakkaammin kuin tuoksu. Suutuntuma on paksuhko ja hieman öljyinen. Tulista makeaa savuisuutta ryöppyää mustien ja punaisten marjojen kera (mustaherukkaa ja punaherukkaa). Savuisuutta täydentää vahamainen hunajaisuus, vniljaisuus ja lakritsisuus. Hieman koivunlehteä. Vesilisä pehmentää savua ja päästää enemmän mentholia ja lääkemäisyyttä läpi. Jälkimaussa tulee hieman tuhkaista savuisuutta ja vaniljatankoa sekä tammitynnyrimäisyyttä. Myös pientä sitruksisuutta on havaittavissa.

Muistikuvien perusteella tämä on hiukan kehittyneemmän oloinen kuin batch 3. Ei löydy samanlaista nuorta pippurisuutta, vaan nyt löytyy enemmän kypsempää vivahteikasta ja makeaa marjaisuutta. Savu on hieman turpeisempaa ja tuhkaisempaa. Myös suutuntuma tuntuu paksummalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti