26 elokuuta 2013

Chimay Dorée Goud, 4,8%

Dorée on Belgialaisen luostariolutpanimon, Chimayn, patersbier-versio.  Patersbier tarkoittaa olutta jota pannaan yleensä luostarin munkkien käyttöön ja luostarin vierailijoille. Tätä olutta ei yleensä myydä laajaan jakeluun. Olut on luonteeltaan yleensä miedompi kuin luostarin muut oluet. Dorée on reseptiltään samankaltainen kuin Chimay Red, mutta vaaleampaa, alkoholivahvuus on 4,8% ja mausteisuus hieman erilainen. Nyt Chimay on päättänyt laittaa myyntiin myös tätä patersbieränsä, ainakin tiettyihin paikkoihin. Pitihän sitä sitten maistaa, kun ei kerta luostaille asti tarvinnut mennä. 

©Trappisbier Beleven
Chimay Dorée Goud, 4,8%

Tuoksu on raikkaan sitruksinen ja hedelmäinen. Banaania, sitruunaa ja mietoa humalaa. Raikas ja kesäisä sekä hieman happamanoloinen nenätuntuma. Mausteisuudesta tulee mieleen neilikka. Kevyempi kuin muut chimayt. 

Maku on Amerikkalisempaan tyyliin hieman suolaisen humalainen ja hapan. Puraiseva hiilihappoisuus ja pieni suolainen katkeruus. Jälkimaku avautuu hedelmäiseksi (banaania ja sitruksia), kevyen mausteiseksi (neilikkaa ja hieman kanelia) ja miedon humalaiseksi. Keskipitkä jälkimaku jossa pirteää happamuutta ja hedelmäisyyttä. Tämä on kevyempi ja hieman Amerikkalaistyylisempi Chimay. Mukavan oloinen näin kesällä ainakin.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti