02 elokuuta 2013

Harviestoun Ola Dubh 16, 8%

Harviestounin Ola Dubh 16 maisteluvuorossa. Pullotus päivätty toukokuulle 2012. Edellisten mukaan tässäkin käyteyt humalat ovat Galena, East Kent Goldings ja Fuggles. IBU 40. Tuote sisältää ohraa, kauraa ja vehnää. Siis Old engine oilia vahvempana ja kypsytettynä 6kk tammitynnyreissä, joissa on aiemmin kypsytetty Highland Parkin 16yo single malt viskiä. Kyseinen Highland Park 16yo on lanseerattu vuonna 2005 travel retail ja duty free markkinoille. Itse en kyseistä viskiä ole päässyt maistamaan. Katsotaan mitä sen tynnyrit ovat saaneet aikaan tähän olueen.

T: Kylmempi ja humalaisempi kuin 12 ja 30 versiot. Samoja viljaisia ja etenkin kauraisia piirteitä. Muroja, vanhaa kahvia, karamellisoituja manteleita, kahvipapuja ja kanelia. Tuoksussa on aavistus makeahkoa ja kuivaa hedelmää. Tulkitsisin pieneksi sherryisyydeksi. Savua tässä on hieman paahteisessa mielessä. Muistuttaa enemmän Old Engine Oilia. Mielestäni 12 ja 30 versioissa on miellyttävämpi tuoksumaailma, mutta tämäkin on hyvä.
Ola Dubh 16

M: maussa huomaa heti, että tässä on reippaammin humaloitu. Kuivempi heti alusta alkaen ja maku taipuu humalaiseksi aika alussa. Tosin ei tämäkään hirmuhumalainen ole, mutta humalaisuus hallitsee alun makua paahteisuuden kanssa. Suutuntuma on tässäkin melko paksuhko ja samettinen. Maku avautuu hiljalleen viljaisaksi ja mausteisemmaksi. Aistittavissa on kuivia havupuun oksia, vahvaa mustaa kahvia, tummaa leipää ja makeahkoa limppua. Jälkimaku on paahteinen ja voimakkaan tummansuklainen humalaisuuden kera. Kuivattaa kohtalaisesti suuta jälkimaussakin. Hyvää, muttei mennyt kärkeen tässä sarjassa, vaan tyytyy kolmanneksi tällä hetkellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti