11 kesäkuuta 2013

Blendien taisto

Tuli maisteltua muutama blendi kavereiden kera kotitastingissa. Tasting vedettiin sokkona.

Blendit rivissä. Lisäksi "vieraana" Springbank, Knob ja Laga
Omat lyhyet havainnot olivat seuraavanlaisia

1. Raikas sitruksinen tuoksu. Hieman pehmeää tammea ja inkivääriä. Myös viljaa löytyy. Maussa tulee aika tasainen ryöppy. Samaa sitruksisuutta kuin tuoksussa. Sitruunankuorta, inkjivääriä, vaniljaa ja kauraleipää. Kohtalaisen terävä, mutta muuttuu nopeasti pehmeämmäksi. Jälkimaku ei ole kuitenkaan erityisen pitkä.

2. Miedon turpeinen, vanhan miedon nuotiosavuinen ja hireman tunkkainen tuoksu. Hieman tulee mieleen Jura. Maussa alkupistelyn jälkeen ei jää oikein mitään. Katoaa mietoon kermaisuuteen. Hyvin lyhyt. Pienen pieni savuisuus ("makkarasavu") jälkimaussa.

3. Tuoksussa hapanta viiniä, avatuja viinipullonkorkkeja (kosteita) ja hieman marjaisa. Maku lämmittävän paksu, tummaa viiniä (olorosoa?), siirappia ja fariinisokeria. Hieman hunajainen myös. Pehmeä jälkimaku.

4. Tuoksu on Kukkainen, tamminen, kermatoffeinen ja vaniljainen. Löytyy myös hieman kahvipapuja ja tatelia. Myös jotakin saippuamaista, mutta hyvällä tavalla. Maussa hieman samoja fiiliksiä kuin tuoksussa. Lämmintä vaniljakastiketta, kukkaista öljyisyyttä, taatelia ja kahvia. Pitkä jälkimaku jossa tuo mausteinen saippua tulee miedosti esiin. Tämä on oikein hyvää.

5. Tuoksuu viinitynnyrille. Ummehtuneita lehtipuun lehtiä, kumia, laimeaa kahvia. Maussa maitosuklaata, fariinisokeria, luumua, sitrusta ja tummia marjoja, etenkin boisenmarjoja.

6. Tuoksussa kuivempaa savua, jodia, kuivaa turvetta ja raakoja vihreitä ja keltaisia hedelmiä. Maussa mietoa vaniljaa, valkopippuria, maustepippuria, greippiä ja hieman alkoholia ja katkeraa vihreää (humalaa?). Jälkimaku hieman kitkerä ja tanniininen huonolla tavalla.

Viskit oli seuraavat, oma ranking juoman perässä:
1. Ballantine's 17yo 43% 2.
2. The Black Grouse 40% 6.
3. Scottish Leader 40% 3.
4. Hibiki 12yo 43% 1.
5. The Famous Grouse PortWood 40% 4.
6. VAT69 40% 5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti