11 kesäkuuta 2013

Kotitasting 05.01.2013

Pidettiin muutaman kaverin kanssa pinei tasting-ilta. Pullokokoonpano oli hieman sekalainen koska se koostui tuotteista joita oltiin viimeksi osteltu. Muutamat nootit kirjoitin.

The Macallan Whisky makers edition 42,8%

Tuoksu sherryinen, hieman imelähkö, lämmin ja kaakoinen. Maku oli erittäin pehmeä heti alkuun, tummahkoa suklaata, kuivattuja luumuja ja aprikoosia ja hitusen maapähkinää. Pitkähkö jälkimaku.

Glenmorangie the original 40% (2011)

Tuoksu on bourbontynnyriä, miellyttävää tammea ja mallasta. Maku oli viljainen, sitruksinen katkerahkosti ja hitusen kukkainen. Aika tyypillinen mallasviskin maku.

Smokehead extra rare 40%

Tuoksu kylmän savuinen, tuhkainen, possunlihaisa ja ohut. Maku muistutti sammutetun nuotion märkää paksuu savua, sammalta, hieman toffee/marjamakea, lihaisa, bbq ja lyhyt.

The Balvenie 14yo Golden Cask 47,5%

Tuoksu oli maltainen, käynyt, sitruksinen ja hennon kukkainen. Myös edelleen löysin sitä saippuaa mitä aikaisemminkin. Mausta löytyy makeaa sokerilientä, greippiä, sitruunankuorta, jouluista maustetta ja hieman saippuamaista kukkaisuutta. Myös rommin vivahteen huomaa.
Kaveri sanoi tämän tuoksua hieman pilaantuneeksi tai ylikäyneeksi.

Deanston Virgin oak 46,3%

tästä en itse ottanut ylös nootteja koska olin juuri aiemmin sen käynyt jo läpi.
Muut yllättyivät tästä positiivisesti. Tuoksu antoi ymmärtää ihan muuta kuin maku. Maku oli kuulemma yllättävän miellyttävä. Paremmaksi taskumattikamaksi sopiva hintansakin puolesta.

Illan leijonaksi valittiin Macallan Whisky makers edition. Lampaaksi puolestaan smokehead, tämä oli 2/3 mielestä liian pliisu ja sekava. Maut eivät olleet tasapainossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti