11 kesäkuuta 2013

Stadin Panimo Savuruis Portteri, 6,5%

Uutuus Helsinkiläiseltä mikropanimolta. Tämä on mielenkiintoinen panimo. Kaikki sen tuotteet ovat lisäaineettomia, pastöroimattomia ja suodattamattomia. Itse arvostan pastöroimattomia ja suodattamattomia oluita, koska monesti niistä saa paremman maku- ja tuoksuprofiilin. Ovat omalla tavalla "rikkaampia" ja alkukantaisempia. Tämä panimo lisäksi tekee mukavan erilaisia oluita. Käyttävät paljon erilaisia viljalajikkeita ja myös yhdistelee niitä. Tässäkin yksilössä on ohra-, ruis-, ja vehnämallasta. Odotuksen on korkeat.

Tuoksu on aika voimakas, humalainen, paahteinen ja kuohuvan tumma. Tuoksusta tulee mieleen voimakkaasti humaloitu brittiolut, mutta tietyllä tavalla makeampana ja pehmeämpänä. Kohtalaisen aromikas ylipäätänsä.

Maku on tuhdin paksu, mutta mukavan pehmeä kärjistä. Alussa tulee heti humalat esille, mutta erittäin miellyttävästi. Ei ole yhtään "yliterävä". Maku aukeaa ja muuttuu rukiiseksi, paahteiseksi ja hiukan 90%-tumman suklaisen kuivaksi makuprofiiliksi. Savu tuntuu pienenä katkerana tervaisuutena. Ikäänkuin vanha rautatiepölkky (hyvällä tavalla). Jälkimaussa on tummapaahtoisia kahvipapuja ja kuivaa savua. Tämä on jännä, sillä maku ei loppujenlopuksi ole aivan omaan suuhun herkku, mutta koko tasapainoisuus on mielestäni aika hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti