11 kesäkuuta 2013

Japanilaisten viskien kotitasting

Japanilaisia pienen setin verran kaveriporukalla kotimaistossa. Illan oma ranking lihavoituna otsikon perässä.

1. Yoichi 15yo OB, 45% 3.

T: Sherryinen, hieman turpeinen ja terävähkö. M :Kihelmöivä, kuivia hedelmiä (luumua, taatelia, rusinaa), pähkinää ja kevyttä turvetta. Jälkimaku lyhyempi kuin toivoisi odottaa. Tuoksu oli tosin hyvä.


2. Hakushu bourbon barrel, 48,2% 4.

T: "tavallisen" bourbonvaikutteinen, raikas, ohut ja hieman vetisen vaniljainen. Parani lasiajalla. M: Mausteisen vaniljainen, päärynäinen ja omenainen. Hieman sitrusta. Yllättävän "hellä" vaikka prosentteja löytyykin kohtuusti. Jälkimaku kuivattava ja tanniininen sopivasti.


3. Nikka Taketsuru 21yo OB, 43% 1.

T: Yoichi 15 kaltainen ilman turvetta. Hieman pehmeämpi ja suklaisempi. M: Alun kermaisuuden jälkeen avautuu hyvää sherryä. Kuivia hedelmiä siis rutkasti, suklaata ja hieman pähkinää. Lopussa pientä metallisuutta. Tästä tulee mieleen Aberlour 18yo. Hyvää on.


4. Miyagikyou 10yo OB, 45% 5.

T: Hieman pölyisen tunkkainen ja blendimäinen. Paranee ajan kanssa. Hieman nurmikkoa. M: Tavallisen ympäripyöreä. Hieman kuivaa hedelmää (banaanilastua ja luumua) ja bourbontynnyriä. "Keskitien" varovainen kulkija ja päivittäisviskiluokkaa. Jättää aika kylmäksi.


5. Nikka pure malt black, 43% 2.

T: Yrttiä, savua ja hieman merisuolaa. Selvästi erilainen kuin edelliset. M: Täyteläinen, yllättävän ytimekäs (voimaa ja syvyyttä), miedosti turvetta, vaniljaa ja fariinisokeria. Jälkimaussa hedelmäisyyttä, kukkaisuutta ja hieman palasaippuaa (hyvällä) kohtalaisen pitkäksi aikaa. Hyvä viski.

Tarkkaa touhua
Hyvä setti ja mukava ilta kokonaisuudessaan. Ei kuitenkaan mannerlaattoja vielä liikuteltu näillä viskeillä. "Jälkkäriksi" maistettiin vielä vuoden 2001 Kiinalaista luumuviiniä. En tykännyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti