12 kesäkuuta 2013

Asikkalassa mökkiolutta

Tuli käytyä mökillä toukokuun lopulla ja siellä tietenkin nautittua laatuoluita. Tässä muutama ote koottuna.

Urho lager, 4,6%

Laiturin päässä, aurinko paistaa ja saunan jälkeen. Tietty tämä näin toimii kohtalaisen hyvin.

Pihamaan Sahtia
Tätä ennen tuli nautittuu lasi paikallista Pihamaan Sahtia, 9%:sta. Sahti oli yhtä yllättävä kuin edellisenkin kerran. Terveisiä Päijänteen rannalta, Heinolasta.


Lapin Kulta Tuisku, 4,7%

Panimomestari Mika Mäkelän käsialaa oleva luomuolut Lapin Kullalta. Nautittuna nuotion äärellä saunan jälkeen, +1 siitä.
Tuoksu on raikas ja kevyen sitruksinen. Mukavan kirpsakka. Mauku on kuohkean hiilihappoinen, miedon samea ja kevyen sitruksinen.


Karhu Ruis, 4,7%.

Tämä on toiminut minulla hyvin bulkkiolueksi. Miedosti humalaa, kevyttä rösöisyyttä ja raikkautta. Alkosta lasipullossa parempaa.


Robinsons Old Tom the original, 8,5%

Hapahko, paahteisen viljainen ja hieman mäskinen   tuoksu. No ei siinä vielä mitään spessua, mutta maku....  Mmmm... Samean mäskinen, maltainen, hiivaista taikinaa, paahdettua kookosta ja pähkinää. Intensiivinen ja moniulotteinen, paksu vahva ale. On edelleen mielestäni parhaita aleja. Varsinkin raskaiden sarjassa. Jälkimaku ohraisen mausteinen. Toimii.

 
Vanha Tomppa nuotion ääressä


Fuller's brewers reserve no.4, Old Comte de Lauvia Armagnac casks, 8,5%

Tämä on sarjassaan neljäs erikoisuus tynnyrikypsytettyjä oluita. Brewers reserve on olutta, jota on tynnyrikypsytetty erilaisten tisleiden käytetyissä tynnyreissä. Vuonna 2008 näki päivänvalon ensimmäinen mestariteos. Tämä neljäs on kypsytetty 365 päivää tynnyreissä, joissa on aiemmin ollut Comte de Lauvia Armanjakkia.

Laatu-Fullersia laiturilla
Tuoksussa meripihkaa, raikasta ja makeaa humalaa, hunajaa ja kukkaista tammea. Hyvä vivahteikas tuoksu. Maussa kirpsakka puraisu hiivaista ja hunajaista mallasta, jonka jälkeen pehmeää rypälemäisyyttä paahdetulla karamellilla. Oikein mukava ja maukas suutuntuma. Humalaisuus mietona taustalla. Jälkimaussa paahtunutta hunajaa, karamellisoituja rypäleitä ja ripaus tammea. Kokonaisuus maukas ja mukavan raikas. Yllättävän kevyt ja pirteä ja kuitenkin monimuotoinen ja herkullinen. Ostaisin toistekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti