11 kesäkuuta 2013

Bunnahabhain 12yo (2012) vs. Darach Ur Batch 7

Nyt lasissa kaksi Bunnaa verrattavina.

Bunnahabhain 12yo 46,3% (2012) ja Bunnahabhain Darach Ur 46,3% Batch 7, (jäljempänä lyhennettynä 12 ja DU)

Väri on hieman kuparisempi DU:ssa. DUtuoksu huomattavasti miellyttävämmälle kuin 12. Raikkaampi ja mausteisempi. Vaniljaa ja kirpeämpää hedelmää. 12-vuotisessa on ummehtuneempi ja lämpimämpi tuoksu. 12-vuotisesta löytyy hitusen turvetta joka DU:ssa peittyy enemmän hedelmien ja vaniljan taakse.

Maku on 12:ssa pistävämpi ja greippisempi kuin DU:ssa. DU:sta löytyy paljon enemmän mausteisuutta, tynnyriä ja makulatausta. Voimakkaampi makuelämys. DU on myös paljon pehmeämpi alussa. jälkimaussa 12-vuotinen on hieman pidempi ja kirii kiinni DU:ta.
Jos näistä pitäisi valita jompikumpi niin Darach Ur olisi minun valinta.

Bunnan Darach Ur on siis osittain kypsytetty uusissa amerikkalaisissa tammitynnyreissä, joissa ei ole mitään aiemmin kypsymässä. Ennen siirtoa uusiin tynskiin, viskiä on kypsytetty sherry ja bourbontynnyreissä.

Alla vielä viesti tislaamolta kokonaisuudessaan:

"The Daruch Ur is a bottling that contains whisky that has matured in Sherry and Bourbon cask for part of its maturation before the whisky is transferred to brand new American oak barrels, these barrels have not been used for maturing anything previously so this is the first time of filling."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti