12 kesäkuuta 2013

Jenkkimaistelu kesäkuu 2013

Pidettiin pienimuotoinen Jenkkitasting kesäkuun alussa parin kaverin kanssa kotiareenalla. Kursivoituna otsikon perässä oma ranking.

1. FEW White Dog, 40%. 6.
Raakaa "viskiä"

Kypsyttämätön tisle. mäskissä 70% maissia, 20% vehnää ja 10% "two row" mallasta (en osaa suomentaa).
Viljainen ja pölyinen tuoksultaan ja maultaan. Mietoa viinaisuutta ja jotenkin vetinen suutuntuma. Kuitenkin parempaa kuin kossu.


2. Balcones Texas single malt, 52,9%. 2.

Single malt jenkeistä.
Sherryviskin ja bourbonin välimuotoa. Mausteinen ja herkullinen tuoksu. Maku oli mausteisen lämmin ja tamminen. Pitkä ja maukas jälkimaku. Suklaata ja vaniljaa.
Erikoinen tapaus. Muistuttaa paljon bourbonia, mutta on kuitenkin ihan erilainen. Hyvää.


3. Mellow Corn, 50%. 5.

2 vuotta kypsytettyä maissiviskiä.
Pölyistä maissijauhoa ja mietoa mausteisuutta tuoksussa. Maku on miedon bourbontyyppinen ja yllättää pehmeydellä. Makeahko ja pippurivivahteinen. Jälkimaku ohut ja makea.


4. Balcones True Blue, 50%. 1.
Jenkit rivissä

Paahdetusta "True Blue"-maissilajikkeesta tehtyä maissiviskiä.
Tuoksussa runsas kermatoffeen ja taatelin ryöppy. Kanelia ja mehiläisvahaa. Maussa samaa mehiläisvahaa, maissia, raakaa viljaa ja kaakaota. Paksu jälkimaku. Oikein hyvää.


5. Wild Turkey Straight Rye, 50,5%. 3.

Happaman kirpeä ja vahvan mausteinen tuoksu. Maku samankalatainen tuoksun kanssa. Happamaa ruisleipää, makeita mausteita ja hieman päärynää. Tasainen suorittaja, mutta ihan maukasta.


6. Balcones Brimstone, 53%. 4.

Savustettua maissiviskiä. Tämä on savustettu jälkikäteen, eli jyvien sijasta itse viski on savustettu mm. Texasin tammella.
Tuoksussa selkeä grillisipsin ja paistetun pekonin haju. Outo. Hiiltä ja sammutettua nuotiota. Maussa nuotiosavua...ihan kuin olisi lisätty palaneen puun hiilinokare. Grillattua possua ja pientä mausteisuutta. Aika epäbalanssissa mielestäni.

Mielenkiintoinen setti maistella. Kiitos seurasta Laura ja Jyrki jälleen kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti