28 helmikuuta 2017

Alkosta: The Naked Grouse

Otetaan tähän väliin sekoiteviskiä ja vaikka viski onkin hinnaltaan alemmalla luokalla, niin tätä pidetään kuitenkin kelpo esityksenä maailmalla. Olen tätä muutamaan otteeseen maistanut itsekin ja muistikuvien perusteella ollaan paremmassa blendiluokassa, jossa sherryisyys on poikkeuksellisen isoa.

Famous Grouse -brändin nakuversio, joka on siis täysin sherrykypsytetty viski. Tämä on siis siinäkin mielessä poikkeuksellinen, että ei pelkästään mallasviskiosuus ole kypsynyt sherrytynnyreissä, vaan myös jyväviskiosuus on kypsytetty sherrytynnyreissä. Sekoitteen komponentteina mm. kuulut Macallan ja Highland Park. Tätä löytyy Alkosta 34,90 € hintaan.


The Naked Grouse, 40%

Tuoksusta löytyy runsaasti kuivan sherryn piirteitä, joissa miedosti kumista viinisyyttä. Voisin lyödä pääni pantiksi olorososherryn läsnäolosta. Mietoa nahkaisuutta, kevyttä suklaisuutta ja kuivattuja miedon kumisia hedelmiä. Selvä mokkaisuus ja nuorehkoa maltaisuutta. Sherryvetoinen tuoksu.

Maussa Kuivahko sherry alkaa viemään veturina ja jättää miedon nahkaista, kuivahedelmäistä ja kevyen maustekakkuista makua. Nuorehkoa maltaisuutta tulee alta. Pehmeä "blendimäinen" tuntuma, mutta runsaan makunsa vuoksi ei häiritse. Hieman on viinistä kumisuutta maussakin mukana. Jälkimakua kohden kuivuu ja jättää kevyttä mausteisuutta, nahkaisuutta ja kermatoffeeta.

Kohtalaisen miellyttävä sherryvetoinen blendi, jossa hyvä hinta/laatu-suhde. Tämä voi olla oiva "portti" sherryviskien maailmaan.


2 kommenttia:

  1. Taitaa olla ns. blended malt tämä, eli 100% mallasviskiä.

    VastaaPoista
  2. Nykyään on kyllä blended malttia, mutta tuolloin 2017 oli vielä jyväviskiä mukana. Nimikin on vaihdettu, nykyään Naked Malt.

    VastaaPoista