15 helmikuuta 2017

Alkosta: Kimito Brewing Mosaic Vienna Pale Ale

Käsityöläisoluiden väliin Kimiton olutta, jota sain panimolta näytepulloina. Olin itse asiassa kerennyt jo kyseistä olutta ostamaankin alkosta, sillä Kimiton Mandarina Vehnä teki sen verta kovan vaikutuksen syyskuussa. Eli odotukset on hiukka korkealla.

Paketin mukana tuli otsikon Viennaa ja Archipelago Pale Ale, joka valitettavasti oli päässyt vuotamaan korkin ohitse. Tämä tulee kuitenkin maistoon jahka uusi yksilö tulee hyppysiin. Tämä Mosaic Vienna löytyy Alkon valikoimista ja lähtee kassan kautta hintaan 4,57 €. Vehnän tyyliin mennään simppelillä pelillä, eli etiketin mukaan oluen reseptiikassa on Vienna-maltaat ja Mosaic-humalat.


Kimito Brewing Mosaic Vienna Pale Ale, 5,6%

Tuoksussa on selvä tuoreen humalan aromi. Puhdasta appelsiinisitrusta ja aavistuksen minttuista ja herukkaista marjaisuutta. Taustalla on niin ikään puhdasta vaaleaa maltaisuutta, joka tasapainoittaa tuoksua. Mustikkaa, herukkaa ja sitruksia. Tulee mieleen mustikkayrttipastillit. Hyvä rauhallinen tuoksu, jossa humala ei iske nyrkillä.

Maussa alkuun sitruksista ja miedon passionhedelmäistä makeutta, joka tasapainoilee heti mukaan tulevan greippisän ja hieman maallisen katkeruuden kanssa. Katkeruuoikein hyvä, sopivat hiilihapot. Jälkimakua kohden maltaisuuskin esiintyy edukseen ja lopussa maallinen katkeruus selättää sitruksisuuden. Kevyt (ei vetinen), helposti nautittava sitruksinen ja mustikkakukkainen pale ale, hyvällä rungolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti