07 helmikuuta 2017

Stallhagen Raspberry Stout (Alkon käsityöläisoluet 2017)

Aika korkata minun puolestani vuoden 2017 Alkon käsityöläisolutkattaus. Itse asiassa korkkasin kattauksen jo etukäteen saadun tuotenäytteen merkeissä, kun arvioin Rekolan Kaffe Stoutin. Nyt kuitenkin oluet ovat saapuneet virallisesti kaikkien saataville, joten varsinainen käsityöläisjuhla alkakoot.

Kattaukseen tuli tänä vuonna tietääkseni 21 olutta, jotka näkyvät kuvakaappauksessa alempana. Tähän joukkoon mahtuu, tummaa, vaaleaa, ipaa, vehnää. Kaikille siis jotakin. Tänä vuonna kattaus vaikutti mielestäni mielenkiintoisemmalta kuin viime vuonna. Maistoon päätyy varmasti suurin osa. Alko on myös hehkuttanut kuuden oluen pahvilootaansa, jota löyty samaisesta käsityöäläishyllyltä, mutta perii tästä 1,3 € maksua. Itsehän huomasin hinnan vasta kotona kuitista, ajattelin lootan olevan ilmainen....

Aloitan setin randomilla, eli maistoon otsikon Stallhagen Rasberry Stout, joka nimensä mukaan on vadelmilla kyyditetty stout. Valmistuksessa on käytetty kuutta eri mallaslajia, 80% tummaa suklaata ja Saaz-humalaa.Stallhagen Raspberry Stout, 6%

Tuoksussa mieto vadelmapurukumisuus ja runsas maltaisuus, joka tuo mieleen brown alen. Paahteisuutta hyvin vähän, samoin humalat ei ole esiintymistuulella. Lämmetessä saa enemmän paahteista leipäisyyttä, mutta ei ole kovin kummoinen kokonaisuus tuoksultaan.

Maussa ollaan harmillisesti samoilla linjoilla. Odotin reilummin vadelmaa ja reilummin runkoa. Runko jää liian ohkaiseksi ja jotenkin ei-stoutmaiseksi. Ennemmin tuhtirunkoinen brown ale, jossa mieto palanut leipäisyys. Vadelma esiintyy alkupuolella, mutta hautautuu maltaan sekaan aikaisessa vaiheessa. Hyvin juotava olut, mutta tyylissään (stout) vaisu esitys.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti