25 helmikuuta 2017

Vakka-Suomen Prykmestar Saazer Pils (Alkon käsityöläisoluet 2017)

Kun käsityöläisoluiden listaus julkistettiin, niin totesin heti, että nyt löytyy nimien perusteella muutama hyvin mielenkiintoinen olut. VASPin Saazer Pils oli yksi niistä mielenkiintoisimmista, sillä hyvin onnistunut Pilsneri on loisto-olut. Saazer Pils on nimensä mukaan humaloitu tshekkiläisellä Žatecin alueen, eli Saazin alueen humalalla. Tämä on erittäin tervetullut olut kaiken sourin ja ipan keskellä.
Valitsin vanhan ja perinteikkään tsekkiläisen Žatecin alueen saazer-humalalajikkeen ja käytin oikein reilulla kädellä. Sanalla sanoen lykkäsin sitä oikein pirusti kattilaan. – Panimomestari Jani Vilpas
Olut löytyy Alkon valikoimista ja sen hinta on 4,95€ 50cl pullolta, joten hintakin on hyvin kilpailukykyinen.


Vakka-Suomen Prykmestar Saazer Pils, 5,7%

Tuoksussa miedosti voikeksisyyttä ja reilusti vaaleaa maltaisuutta. Humala on hieman pölyistä, mutta "oikean tyylistä", eli kuivaa ja kuivuneen katkeran sitruksista. Kuivan ruohoinen ja viljapeltoinen kokonaisuus. Olen myös aistivani diasetyyliä hennosti. Hyvä tyylinmukainen tuoksu.

Maussa vaalean raikas viljapeltoisuus, jossa olen havaitsevinani voikeksiä ja voitaikinaa, eli ehkä siellä sitä diasetyyliä pilkahtaa. Hiilihappoja sopivasti muuhun runkoon nähden, joka on kohtalaisen maltainen. Humalointi tulee kuivan ruohoisena ja miedon makean hedelmäisenä. Aavistus pihkaisuutta ja karamellisuutta. Katkeruus on keskivertoa ja tulee esille enemmän loppua kohden (kuivan ruohoisena). Erinomainen kokonaisuus!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti