11 helmikuuta 2017

KDC tynnyrinomistajatasting 2/2017 Helsinki

Vuoden 2017 tynnyrimaistingit on nyt koettu, eli pääsin maistamaan oman tynnyrin antia Groteskiin Helsinkiin. Homma oli sillain jännittävää, että nyt oli edessä päätöstä mahdollisesta pullotuksesta, sillä tisle on jo lähes kolmen vuoden ikäinen ja tislaamon edustajat sitä mieltä, että olisi valmis tuote.

Kyllähän se sitä olikin ja olisi mukava jo saada Single Cask Cask Strenght ruistisle. Mutta enemmistö osakkaista on sitä mieltä, että jatketaan vielä se neljä kuukautta, kunnes tisleestä tulee viski. Olen nyt tämän kerran perusteella itsekin sitä mieltä, että tisle kyllä kestää hyvin tuon neljä kuukautta lisää ja saadaan lopulta erinomainen ruisviski.Tällä kertaa samplepullossa odotteli 65,6% ruistisle, joka on kypsynyt 970 päivää, eli 2 vuotta ja 8 kuukautta. Sellaisenaan Tynnyrin #0006 tisle maistui todella intensiiviselle, miedon marjaiselle, vahvan mausteiselle, hieman mentholiselle ja kuivahkon kirpeelle. Ei kuitenkaan ollut liian puinen. Vettä kestää hyvin ja noin 50% vahvuudessa tisle pääsi suorastaan loistamaan – upea mausteisuus, rukiinen makeahko leipäisyys, mieto yrttisyys, hedelmöisyyttä ja sopivasti tammea. Pitkä jälkimaku.

Tästä maistokerrasta jäi erittäin positiivinen ja jopa innokas fiilis. Olen todella tyytyväinen, että tuli tämä tynnyrhomma laitettua aloilleen muutama vuosi sitten. Ei kyllä haittaisi vaikka tuollaista ruisviskiä saisi kymmenenkin pulloa, tällöin sitä voisi jopa antaa lahjaksi jollekin. Nyt vaikuttaa siltä, että kukin 16 osakkaasta saanee noin 2-3 puolen litran pulloa, joka sekin on ihan hyvä kuitenkin. Lähetin tänään juuri pullotusilmoituksen tislaamolle, että haluan pullottaa tynnyrin sisällön kesäkuun lopulla tänä vuonna. Hyvä fiilis!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti