23 helmikuuta 2017

Kallio Brewery & Birra Amiata Madáhàn Tropical Milk IPA (Alkon käsityöläisoluet 2017)

Vuoden 2017 käsityöläisolutkattauksen italialaisin vahvistus on Birra Amiatan ja Kallio Breweryn kollaboraatio-olut. Näiltä kahdelta olen maistanut aiemmin yhden oluen, joka oli niin ikään käsityöläiskattauksessa. Lura oli jonkinmoinen sahdin suuntaan pyrkivä olut, joka ei kuitenkaan vakuuttanut minua.

Tällä kertaa ollaan liikkeellä perinteisemmällä rintamalla, kun tarjolla on IPAa. Pullosta lunttaamalla käy ilmi, että reseptiikasta löytyy perinteisten ainesten lisäksi laktoosia. Tämä itse asiassa tekee tästä mielestäni erityisen mielenkiintoisen. Humalina on käytetty Citraa, Centennialia ja 102. Onko kyseessä jokin työnumero uudelle humalalajikkeelle? Eos. Enkä nyt tällä kertaa jaksa sen kummemmin googletellakaan.


Kallio Brewery & Birra Amiata Madáhàn Tropical Milk IPA, 7%

Tuoksussa on nimensä mukaan paljon trooppista hedelmäisyyttä. Humala on hyvin hedelmäistä ja keskiverto pihkaisan havuista. Olen myös aistivinani laktoosin tuomaa makeutta ja kermaisuutta. Kermaista hedelmäsalaattia, jossa papayaa, mangoa, ananasta ja persikkaa. Raikas ja kutsuva tuoksu.

Maussa havuhumalat tulevat heti esille ja sitä täydentää reilu trooppinen hedelmäisyys. Suutuntumas on paksuhko ja jännän rasvainen. Kateropurema on keskivertoa ja kuivattaa makua loppua kohti. Hedelmäisyys ei ole erityisen pitkäkestoista. Hieman jää tunkkaiseksi makupaletti. Tuoksun perusteella odotin enemmän raikkautta. Hyvä, mutta lasiinkaatamisen jälkeen odotin jopa enemmän.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti