03 maaliskuuta 2017

Päivitetty arviointi käyttöön

Reilu kaksi ja puoli vuotta sitten otin käyttöön blogissa uuden arviointitavan. Alkujaan pelkkä verbaalinen arviointi sai siis kaverikseen pikariarvostelun, josta näkisi nopealla silmäyksellä kiteytetyn arvion tuotteesta. Nyt koin, että on aika päivittää tuo symbolinen tapa "modernimpaan" ja täydentävään muotoon.

Uudeksi arviointigraafiksi olen valinnut monesta muusta yhteydestä tutun tähtigrafiikan, jossa annan tuotteelle arvosanan asteikolla 0,5-5, eli puolikkaasta tähdestä viiteen tähteen, viiden tähden ollessa huippuarvosana. Uusi asteikko on hieman kattavampi, sillä nyt saan käyttööni myös puolikkaat arvosanat. Olen kehittänyt asteikon peilaten tuttuihin viskin ja oluen arviointiin käytettyihin pisteasteikkoihin, joista mallina alla olevan kuvan mukainen vertailuasteikko.

Tuossa kuvassa vasemman puoleinen asteikko on siis peilausta viskien (ja muidenkin tisleiden) pisteisiin ja oikeanpuoleinen on peilaus oluenarvioinnissa mm. Olutoppaalla käytettyyn pisteytykseen. Osa-alueiden yhteenlasketuista pisteistä muodostuu lopullinen pistemäärä, jonka maksimipistemäärä on 50. Periaatteessa kuitenkin minulla se itse arvosana on tuo tähtiasteikko, puolikkaasta tähdestä viiteen tähteen, olisi arvioitava kohde mikä tahansa. Nuo pisteet vain auttavat hahmottamaan asiaa eri arviointiasteikoissa.


Vanhat arviot jätän ennalleen, sillä ne on edelleen iskussaan ja voidaan peilata uuden asteikon kanssa. En edelleenkään tykkää antaa absoluuttisen tarkkaa pisteytystä ja siksi tämänlainen tähtiarvosana, joka tosin on yllä olevan taulukon avulla helposti peilattavissa yleisesti käytettyihin pisteytyksiin. Alla vielä edellisestä arviointitavasta lainatut kuvaukset osalle tasoista.


Tuote ei lunastanut vähäisiäkään odotuksia, pikemminkin se hieman hirvitti, kummastutti, tai kauhistutti. Harvinaisen tylsä, ehkä epäonnistunut, tai muuten vain omasta mielestäni välttämisen arvoinen tuote. Tuskin tulen tätä jatkossa nauttimaan, todennäköisesti välttelen uutta kontaktia.


Tämä tuote ei vakuuta minua. Fiilis saattaa olla "tulipahan maistettua". En tähän todennäköisesti rahojani haluaisi kuluttaa, enkä suosittelisi eteenpäin.No tässä tuotteessa alkaa olla jo aineksia parempaan. Ns. perussettiä, jota kyllä juo, mutta ei aiheuta erityisiä ostohaluja, tai väristyksiä. En välttämättä tätäkään suosittelisi muille, mutta jotakin hyvääkin tästä silti löytyi.
Tässä tuotteessa on jo hyvää potentiaalia. Vaikkei vielä ylletä erityisen ohitse keskiluokasta, niin tätä voisi nauttia helposti uudestaankin. Tätä voisi jo rauhallisin mielin suositella kaverillekin. Tämä tuote on jo mukava siemailtava. Ehkä ne maata järisyttävät ja mieleenpainavat asiat jää uupumaan, mutta tuote voisi hyvin löytää tien lasiini uudestaan. Ollaan jo keskivertotuotteen paremmalla puolella ja tässä oli sitä jotakin miellyttävääkin. 


Nyt alkaa jo lyyti kirjoittamaan! Tässä on jo sitä jotakin, mitä edellisestä jäi ehkä uupumaan. Erittäin onnistunut tuote ja todennäköisesti jää mieleen pidemmäksikin aikaa. Kaapista löytyisi aina tilaa tämänkaltaisille tuotteille. Kiitos.Wau! Tämä on harrastuksen parasta antia. Hienoa päästä maistamaan kyseisen tuotteen kaltaisia helmiä. Tätä kelpaisi nautiskella kerta toisensa jälkeen ja tälle löytyisi varma paikka kaapista, mikäli onnistuisi kohtuukärsimyksin jostakin hankkimaan. Ylpeänä ja innokkaana suosittelisi kavereille ja tutuille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti