07 maaliskuuta 2017

Flying Dutchman Flip Flopped White Socked Strong Hopped White IPA (Alkon käsityöläisoluet 2017)

Käsityöläissetin kattaukseen pääsi myös Flying Dutchmanin tuotos, jolta viimeksi maistoin humaloidumpaa lageria. Dutchmanin olut edustaa periaatteessa IPA-sarjaa, jota ei tänä vuonna saatu tavallaan ollenkaan kattaukseen. Nytkin siis kyseessä White IPA.

White IPA kertonee meille olevan kyseessä kevyt, maustettu belgityylisempi IPA. Odotellaan siis Witbierin mausteisuutta ja belgialaisen vaalean oluen hedelmäisyyttä. Korianterit, appelsiini ja vehnähän on witbierin juttu ja niitä myös tämän oluen reseptiikasta löytyy – Pilsner ja vehnämallasta, korianteria, appelsiinin kuorta ja katajanmarjaa, sekä humalapuolelta Centennial, Cascade, Citra, Equinox. Alkon listoilla 4,1 € hintaan.


Flying Dutchman Flip Flopped White Socked Strong Hopped White IPA, 5,5%

Tuoksussa selvä witbierin aromimaailma, eli kevyt vaalea maltaisuus, jossa sitruunaa, appelsiinia ja korianteria. Sitruksisuus voimakasta ja sitä täydentää kuivan ruohoinen humalointi. Hyvin kevyt ja raikas kokonaisuus, jossa paljon vaalean belgin aromia.

Maussa ollaan samoilla linjoilla. Suutuntuma hiilihappoinen ja kevyt. Humala on sitruksista ja ei tuo juuri katkeruutta. Vasta loppumaussa hieman katkeruutta, joka sekin hyvin mietoa. Appelsiinisuutta ja korianteria reilun sitruunaisuuden kanssa. Vaalean belgialaisen oluen ja witbierin yhteensoittoa. Ehkä liika witbiermäisyys (korianteri) rokottaa omissa kirjoissani pisteitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti