28 maaliskuuta 2017

Maitokaupasta: Brooklyn Naranjito

Hiljattain sain kutsun Amerikan suurlähetystöön Helsinkiin, jossa oltaisiin pidetty jonkinmoiset Brooklynin kekkerit ja tarjolla olisi luultavasti ollut panimon maitokauppauutuus. Koska kohteliaasti kieltäydyin kutsusta, niin ajattelin kuitenkin noukkia kaupasta tämän Brooklynin uutuuden, joka todennäköisesti olisi ollut "se" uutuus, jota kutsussa mainostettiin (ei paljastettu).

Joitain Brooklynin maitokauppaoluita olenkin jo maistellut ja ainakin yksi sessio tuli vedettyä syyskuussa 2015. Tämän pääset lukemaan täältä. Uusimpana panimo on tehnyt Naranjiton, jonka nimi viittaa siinä käytettyyn appelsiinin kuoriin. Naranja on appelsiini espanjaksi ja Naranjito tarkoittaa pientä sellaista, sekä oli Espanjan jalkapallomaailmanmestaruuskisojen maskotti 1982. Kiinostaa kuin kilo kiviä? Olut on Pale Ale ja siinä on sitä appelsiinin kuorta. Humalina käytetty Summit- ja Simcoe-humalia.


Brooklyn Naranjito, 4,5%

Tuoksusta bongaa helposti appelsiinisuuden, joka on raikasta ja tuoretta. Jopa hieman hedelmälihaisa aromikkuus. Tuore humala tuntuu tuoksussa rapsakan oloiselta ja tukee hedelmäisyyttä hyvin. Muutoin tyypillinen raikas pale ale jossa tuo appelsiini tuo hyvän lisän.

Maussa ollaankin sitten heti alkukulausten jälkeen maitokauppaoluen hienoisessa ongelmassa – runko jää liian ohueksi ja kokonaismakumaailma turhan vaisu. Mistään vissystä ei nyt ole kyse, sillä etenkin jälkimakua kohden katkeruus antaa kivasti pontta maulle ja mieto kuivattu appelsiinisuus on hennosti taustalla. Tuoksun selvä appelsiinisuus on maussa hyvin taustalla ujona. Ihan ok, mutta näitä löytyy kasapäin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti