29 maaliskuuta 2017

Alkosta: Bowmore Vault Edition First Release

Alkoon listautui sentin vajaa sadan euron hintaan uusi ikämerkitsemätön Bowmore. Tämä kuuluu uuteen The Vault Editions -sarjaan, jossa julkaistaan neljä erilaista viskiä, jotka kaikki kuvastavat tislaamon karaktääriä, eli ominaismakupiirteitä. Tämä ensimmäinen pullote, First Release "Atlantic Sea Salt", koittaa havainnollistaa tislaamon merellistä makumaailmaa. Julkaisuja nähdään yksi pullo per vuosi. Alla pullon "informaatiota".
Each release in this four part series showcases a different layer; Atlantic Sea Salt, peat smoked perfection, full bodied fruitiness and silky sweetness.”  “This first edition presents the trademark Sea Salt tang of Bowmore in a whisky that opens out like the vast Atlantic Ocean itself…”

Bowmore Vault Edition First Release, 51,5%

Tuoksusta löytyy pehmeää vaniljaista tammea, jossa hieman ikääntynemmpääkin fiilistä. Ei siis pelkkää raakaa sahanpurua. Bowmoren marjaisuutta yhdistettyä kevyen mineraaliseen turpeisuuteen. Ripaus sitruksisuuttakin löytyy. Turve ei ole raakaa ja nuorta, vaan enemmänkin kypsää, paksua ja pehmeää. Makeaa hunajaa.

Maussa tuoksun pehmeys ja paksuus yhdistyy napakkaan tammiseen turpeisuuteen ja miedon mineraaliseen ja makeaan savuun. Turve on pehmeää ja hyvin integroitunut. Hieman herukkaistakin. Makeaa hunajaisuutta, sekä paksua kypsää keltaista hedelmäisyyttä. Loppua kohden saa merisuolaista piirrettä, ikään kuin olisi suklaata ja merisuolaa. Ei nuori, eikä vanha. Yllättävän paksun oloista. Sanoisin, että hyvä tasapaino ja yllättävän maukas olemus tarjoilee aika hyvän nautittavan viskin. Paksumpi ja pehmeämpi kuin moni Tempest-sarjan viski.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti