13 tammikuuta 2016

Nikka Coffey Malt, 45%

Melkein vuosi takaperin tuli maisteltua Nikkan Single Coffey Grain -viski, joka oli yhden tynnyrin tuotos ja kolonnitislaimella tislattu jyväviski. Samaisessa arviossa käytiin läpi lyhyesti Coffey-tislainta ja tislausperiaatetta, jossa siis tislataan tislettä jatkuvatoimintaisesti ja saavutetaan jopa 95% alkoholivahvuus perinteisen pannutislauksen 70-75% sijaan. Kolonnitislainta käytetäänkin yleisesti jyväviskin valmistukseen (sekä bourbonin).


Nikka toi vuonna 2014 Single Cask Coffey -pullotteiden seuraksi Coffey Malt- ja Coffey Grain -pullotteet, jotka on pullotettu 45% vahvuudessa. Viskit tislataan Coffey-tislaimilla Miyagikyon tislaamolla, jossa on käytössä kaksi vuonna 1963 Skotlannista tuotua coffey-tislainta. Nimensä mukaan Coffey Malt on pelkkää mallasviskiä sisältävä pullote.

Nikka Coffey Maltia on juuri tällä hetkellä saatavana tarjouksessa hollantilaisessa Whiskysite.nl -nettikaupassa 39 € hintaan. Mielestäni erittäin hyvä hinta/laatu -suhde. Oman pulloni ostin juuri kyseisestä kaupasta jo viime vuoden syyskuussa, kun se tuli hetkeksi tarjoukseen (myös 39 €).


Nikka Coffey Malt, 45%

Tuoksusta löytyy selvä vaahtokarkkinen ja vaniljaisen viljainen aromikkuus. Muistuttaa paljon irlantilaista Redbreast, tai Midleton viskiä vaniljaisine ja puhtaan maltaisine aromineen. Hentoa kukkaisuutta, pistävää tammisuutta ja kermakaramellia. Vaniljaisen tammen ja vaahterasiirapin alta löytyy maltaisuutta.

Maku muistuttaa niin ikään irkkuviskiä; vaahtokarkkia, vaniljaista tammisuutta, miedosti kermatoffeeta ja kukkaista hedelmäisyyttä. Ikään kuin japanilaisen ja irlantilaisen viskin sekoitus. Suutuntuma sopivan voimakas, jopa hieman intensiivinen, ei polttava. Kevyt metallisuus ja alkoholisuus jälkimakuun mennessä. Jälkimaussa tammea, lisää vaniljaa ja kukkaisuutta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti