29 tammikuuta 2016

Ledaig 7yo, 2005/2012, Vom Fass

Viime kesänä törmäsin Espanjassa pieneen puljuun, jossa sai itse pullottaa pienistä tynnyreistä erilaisia tisleitä ja viinejä. Vom Fass Fuengirola löytyi pieneltä kujalta Fuengirolan keskustan liepeiltä, osoitteessa Calle Marbella 6.

Vom Fass ostaa viinat ja viinit suoraan tislaamoilta ja viinitilolta tynnyreinä, joita sitten tynnyröi pienempiin "tarjoilutynnyreihin" ja jakelee omiin liikkeisiinsä. Näissä pienissä tynnyreissä viski ei enää kypsy, sillä tynnyrit on käsitelty tarjoilusäilytystä varten.

Fuengirolan liikkeessä oli tarjolla muutama viski, rommi, brandy ja viini, joista itse pullotin pienet pullolliset otsikon Ledaigia ja puolikuivaa Amontillado-sherryä. Juomia myytiin alkaen 100ml annoksina ja pullokoon sai itse valita runsaasta valikomasta. Ei erityisen halpaa, mutta mielenkiintoista. Kaikkia juomia sai maistaa ennen pullotusta.Ledaig  2005/2012, 7yo, 43% Vom Fass

Tuoksussa makeaa turvesavua, tervaa, öljyisyyttä ja makeaa maltaisuutta. Kevyesti sitruksista hedelmäisyyttä ja miedosti merellisyyttä ja lääkemäisyyttä.

Maku on voimakkaan turpeinen, makean maltainen ja kevyen sitruksinen. Tuoreita vihreitä hedelmiä. Turpeisuus on puhdasta, makean tervaista, miedon mineraalista ja kevyen lääkemäistä. Jälkimaku makean savuinen, puhtaan vaniljainen ja kevyen mineraalinen. Voimakkaan maukas ja makean turpeinen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti