30 tammikuuta 2016

Alkosta: Einstök Toasted Porter


Alkon uutuuksiin tullut islantilainen porteri kaatui lasiin ennen perjantaisaunaa. Panimolta pääsi tilausvalikoimaan kaksi olutta, Pale Ale ja otsikon Toasted Porter. Hintaa vajaa neljä euroa pullolta (3,99 ja 3,8 €). Einstök Ölgerðn kotipaikka löytyy Akureyristä Islannista ja sen oluet on pantu ratebeerin mukaan Viking Ölgerdillä. 100% vegaaneille sopivia oluita.

Toasted Porterin reseptistä löytyy Lager-, munich- ja suklaamaltaita. Humalapuolella kerrotaan löytyvän saklalaista humalaa (Bavarian hops). Perusainesten lisäksi oluen valmistuksessa on käytetty islantilaista paahdettua kahvia. Jos Islannin kahvihistoria kiinnostaa, niin pienen briiffin pääset lukemaan täältä (klick).


Einstök Toasted Porter, 6%

Tuoksu rauhallinen, kevyen paahteinen ja jauhomaltainen. Paahteisuus tuo mieleen kevyesti palaneen rapean leivän kuoren. Tupakkaa, paahdettuja pähkinöitä ja maltaita. Kahvi on aika ujosti läsnä ja enempi sellaisena pannun pohjalle palaneena.

Maku myötäilee tuoksu – kuiva miedosti palanut ja tuhkainen yleisolemus. Kuivaa paahteista maltaisuutta reilusti, joka muistuttaa eniten rapeaa reilun paahdettua leipäisyyttä. Suutuntuma pyöreä, kuiva ja miedosti jauhoinen. Aika hyvä runko tämän vahvuiseksi. Jälkimaussa miedosti suolaista maltaisuutta, kuivaa leipäisyyttä ja palanutta kahvia (ei aromikasta). Hyvärunkoinen kuiva porter, joka omaan makuun saisi olla hieman makeampi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti