15 tammikuuta 2016

Troubadour Magma Special Edition 2015

Arviossa belgialaisen panimon Brouwerij The Musketeersin olut, joka lähti Frima Bieristä 2,69 € hintaan. Oluen perusversio, Troubadour Magma, on tyyliltään imperial/double IPA, jossa on yhdistettynä tripelin hedelmäisyyttä ja ipan katkeruutta. Panimon kotisivuilta selviää, että kuivahumaloinnissa käytetään Simcoe-humalaa. Panimon mukaan IBUt on 50.

Oluesta tehdään vuosittain erikoisversio, jossa reseptiä tuunataan hieman poikkeavammaksi. Vuonna 2011 käytettiin kuivahumalointiin Cascadea, 2012 käytettiin vastaavasti yhtä lempparihumalistani, Sorachi Acea, vuonna 2013 kokeiltiin Uudessa-Seelannissa ja Australiassa kasvatettua Galaxya ja 2014 siirryttiin humalista hiivakokeiluihin, kun olut tuunattiin kolmella eri hiivalla.

Nyt vuoden 2015 versiossa jatketaan hiivakokeiluja ja päästään mielenkiintoiseen kokeiluun, kun olut on tuunattu villihiivalla, eli Brettanomycellä. Luvassa on siis belgialaista tripelin hedelmäisyyttä, amerikkalaista humalaa ja kirsikkana kakun päällä villihiivaa. Saas nähä...


Troubadour Magma Special Edition 2015 Triple Spiked Brett, 9,8%

Tuoksusta tulee voimakkaasti brettan täyteläistä hedelmäistä kirpeyttä. Sitruunaista ja muutenkin kirpeää hedelmälientä, joka ei ole kuitenkaan lainkaan maitohappoista, tai etikkaista kirpeyttä. Taustalla lehtistä humalaa, joka kuitenkin peittyy villihiivan ja sitruksisuuden alle.

Maussa villihiivaisuus on voimakasta ja sen mukana tulee yllättävän kirpeä hedelmäisyys. Vähän kuin olisi kirpeää hedelmäkarkkia ja tuoremehua. Alkupuraisu on mukava, mutta hedelmämehuisuus tekee tästä hieman yksinkertaisen oloisen loppua kohden. Suutuntuma hyvä ja jälkimaku riittävän pitkä. Hyvät elementit, mutta hieman yksioikoinen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti