09 tammikuuta 2016

Uusi pientislaamo Suomeen: Ägräs Distillery

Ägräs Distillery lähestyi infolla uudesta toiminnastaan. Tämähän tietää uusintakäyntiä Fiskarsiin, jossa kävin viime kesänä Rekolan Panimon puodissa. Alta voit lukea tiedotteen, jonka lähetti Ägräs Distilleryn Juha Kuronen. Näillä eväillä pääset alkuun ja voit vaikka osallistua sijoittamalla tislaamoon. Jos oma tynnyri Ägräsin viskiä kiinnostaa, kannattanee harkita vakavastikin.

Mikä?

Ägräs Distillery on suomalainen pientislaamo, jonka kotipaikka on Fiskarsin ruukki länsi-uudellamaalla. Missiomme on että 10 vuoden päästä Fiskarsin ruukki tunnetaan maailmalla nimenomaan Ägräs tislaamon kotipaikkana.

Kuka?

Meitä on pieni innostunut joukko:

Rekolan Panimosta:
Juha Kuronen
Jari Leinonen
Tomi Purhonen
Yksityishenkilöinä:
Susanna Kankare
Anssi Takala
Eino Leinonen
Lisäksi yritysosakkaana bränditoimisto Packlab Oy

Miksi?

Kun aikoinaan perustimme Rekolan Panimoa meillä oli jo silloin haaveena että joskus laajennamme myös tislaustoimintaan. Ja nyt tähtien asento oli sopiva ja löysimme muutaman muun hullun mukaan perustamaan Suomeen uutta tislaamoa, niin pitihän sitä ryhtyä toimeen.
Ägräs Distillery on Rekolan Panimosta täysin erillinen yhtiö mutta Rekolan Panimo on suurin osakas.

Mitä seuraavaksi?

Ihan ensimmäinen tavoite meillä on hoitaa joukkorahoituskierros onnistuneesti läpi.
Olemmekin päässeet jo hyvin vauhtiin, tavoitteestamme on saavutettu jo lähes kolmannes.
18.1.2016 klo 18:00 järjestämme Helsingissä ravointola Latvassa sijoittajaillan, johon kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita. (Ilmoittautumiset: susanna@agras.fi). 
Lisätietoja joukkorahoituksesta: www.invesdor.com/agras

Ja kun kirjautuu Invesdorin sivuille (ei sitoudu mihinkään) niin pääsee itseasiassa käsikis tarkkoihin finanssilukuihin ja suunnitelmiin tislaamon kehittämisessä. Lisäksi siellä on tarkemmat kuvaukset tiimistä, kaavailluista tuotteista ja markkinoinnista.Ja sitten ne viinat?

Ensimmäiseksi tuomme markkinoille GINIn ja Akvaviitin. Akvaviittiin aiomme käyttää kotimaisen kuminan lisäksi paikallisia villiyrttejä. Yrtit kerää meidän paikallinen yrttimaestro, Skotlannin lahja Suomelle Kenneth McMaster. Ginikään ei välttämättä ole sitä perinteisintä mallia. Katajanmarjojen lisäksi sekin tulee sisältämään joitain villiyrttejä.

Viskin valmistuksen aloitamme saman tein mutta ensimmäiset myytävät viskit ovat tietenkin valmiita vasta 3 vuoden päästä. Viskien kypsytykseen meillä on käytössä meren rannalla oleva kiviluola, joten kypsytysolosuhteet ovat vähintäänkin erinomaiset.

Viskitynnyreistä puheenollen, kun sijoittaa Ägräkseen minimisumman niin on oikeutettu ostamaan iki oman Ägräksen viskitynnyrin. Muista sijoittajaeduista löytyy tarkempaa kuvausta meidän sivuilta www.agrasdistillery.com ja joukkorahoitussivuiltamme www.invesdor.com/agras.

1 kommentti:

  1. Anonyymi9/1/16 14:00

    Enpä tiedä onko kovin järkevä strategia bisnekselle tuo, että täytyy sijoittaa itse firmaan ennen kuin voi ostaa omaa tynnyriä. Vielä toistaiseksi täysin tuntematon tislaamo, jolle täytyisi ensin "lahjoittaa" 330 euroa ennen kuin pääset ostamaan tislettä ja tynnyripaikkaa ei hirveästi houkuttele, kun vähintäänkin suurimmalta osalta muita tislaamoja saa ostaa tynnyrinsä suoraan. Luulisi, että uudelle tislaamolle nuo myydyt tynnyritkin ovat kullanarvoisia, kun saa vähän rahavirtaa firmaan.

    No, tukemisen piikkiinhän tuo suurimmaksi osaksi menee, kuten muutkin pienpanimoihin ja -tislaamoihin sijoittamiset, kun osakkeen arvostus on huomattavan korkea ja sijoittajan edutkin yleensä kovin maltilliset.

    VastaaPoista