21 tammikuuta 2016

Rommiarvio: Ron Zacapa Reserva Limitada 2015

Lyhyt arvio Tukholman Systembolagetista ostetusta rommista. Kuten monet muutkin asiat, on naapurimaan monopolin rommivalikoimakin parempi kuin kotimaamme. Otsikon pullo tarttui viime vuoden lopulla haaviin n. 80 € hintaan. Nettikaupoissa edellisten vuosien versiot ovat liikkuneet suunnilleen samoissa hinnoissa.

Guatemalalaisen rommivalmistajan Zacapan Reserva Limitada -sarjan 2015 versio on sekoite 6–24-vuotiaita rommeja, jotka ovat kypsyneet viski- ja sherrytynnyreissä. Sekoituksen jälkeen rommia on kypsytetty kahden vuoden ajan sisäpinnaltaan uudelleen poltetuissa (re-charred) tynnyreissä, 2300 metrin korkeudessa merenpinnasta.

Rommi on valmistettu sokeriruo’on mehusta, kuten Zacapan rommit yleensäkin. Alkoholiprosentilta Reserva Limitada on perusversiota hieman vahvempi, 45%. Kyseessä on kolmas vuosittainen julkaisu Reserva Limitada -rommeja.


Ron Zacapa Reserva Limitada 2015, 45%

Tuoksusta löytyy karamellisoituja hedelmiä, erityisesti appelsiinia, uunipäärynää ja viikunaa. Kevyesti nahkainen ja mausteinen. Tummaa paahteisuutta, sokeriruokoa ja reippaasti tammea. Ihan kutsuva tuoksu, joka on aavistuksen turhan makea.

Maussa tumma mausteisuus ja sokeriruokoisuus on voimakkaasti läsnä. Kermatoffeinen ja maitosuklainen maku kääntyy loppua kohden makeammaksi. Kevyen nahkainen ja tammimausteinen aromikkuus taustalla, mutta pidemmän päälle makeus vie päänäyttämön. Parempi kuin perusversio 23:sta, mutta ei paljoa muuta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti