17 helmikuuta 2015

Uutuuksia tulossa Alkoon 2/2015Uisgen aikoihin kerroin Alkoon tulevista muutamasta uutuustuotteesta ja käsityötisleestä ja nyt ainakin osa niistä on varmistunut. Pari odotettua putelia mahtuu joukkoon ja yksi hieman harvinaisempikin Kininvien tuote. Karuizawan 29-vuotiasta odoteltiin myös, kuten Bookersin bourbonia, mutta näitä joudumme odotteleemaan kauemmin.

Pikkulinnut osasivat kuitenkin kertoa, että muunmuassa seuraavat pullot olisi tulossa listoille:

23.2. Kininvie 23 Years Old Batch No.2 Single Malt 0,35 l 115€, kertaosto 240 pulloa
2.3. Bunnahabhain Ceòbanach Single malt 0,7 l 76€, Arkadian erikoisvalikoima
2.3. Highland Park Odin 0,7 l 236€, tilausvalikoima
16.3. Jura Prophecy 0,7 l 64,90€ , vakiovalikoima
30.3. Laphroaig Cairdeas 2014 0,7 l 104,90€, kertaosto 304 pulloa

Näistä Kininvie on mielestäni yksi mielenkiintoisimpia, tosin hinta 0,35l pullolle on melko kova. Ei tosin jos vertaa maailmanlaajuisesti, mutta kova ajatellen ettei kyseinen viski ole kerännyt kuitenkaan mahdottoman suuria kehuja toistaiseksi. Kyseessä on siis 1990 tuotannon aloittanut tislaamo, jonka tisleet ovat päätyneet järjestäen William Grant & Sons sekoiteviskeihin. Nyt on kuitenkin tullut maailmanlaajuisesti saataville heidän single malt -viskiä, joista tämä Alkoon tuleva on kakkoserää. Ne jotka lukasivat raporttini Uisgesta varmaan huomasivat, että Kininvie oli Hazelwood 17yo pullotteen takana. Älkää antako sen kuitenkaan hämätä liikaa. 

Savuhörhöille on tulossa näemmä myös hemmottelua, kun listoille pääsi voimakkaammin turpeistetut Laphroaig Cairdeas, Bunnan Ceobanach, Juran Prophecy ja hieman vähemmän turpeinen Asgardin hallitsija Odin, joka on viimeisin julkaisu HP:n Valhalla-sarjaan. Bunnahabhainia pääsinkin jo maistamaan omassa kotitastingissäni, eikä se silloin oikein vakuuttanut meistä ketään. Sittemmin olen lukenut kommentteja puoleen ja toiseen. Laphroaigin Cairdeas on nykyisin vuosittain julkaistu pullote, joka tällä kertaa on viimeistelty Amontillado hogshead-tynnyreissä (kuiva sherry). 

Oheisten lisäksi saapuu käsityöläistisleisiin 23.2.  Kyrö Distilleryn Verso (#005 46,5%), joka on siis kypsytetty ruistisle. Tätä pääsi maistamaan Uisgessa ja nyt myyntiin tuleva on muuten täysin samaa, mutta on saanut lepää vattaussäiliössä hieman kauemmin. Alkuun erä on 600 pulloa. Kyrön tisleen lisäksi tulee Teerenpelin Hosaa noin 380 pullon verran, joka on siis Islayn tynnyrissä kypsytetty mallasviski. Hinnat asettunee Verson puolesta 48€ ja Hosa 76,60€.

Tässähän on nyt viskinystäviä hieman hemmoteltu, sillä juuri hiljattainhan Alkon listoille ilmestyi kiva läjä mm. irlantilaisia viskejä (Yellow Spot, Redbreast 12yo CS, Powers...). Toistaiseksi näyttää siis hyvältä. 6 kommenttia:

 1. Olen tehnyt toisen ilmoituksen blogistasi koska rikot toistuvasti alan lakia. Voisit sinäkin hieman välittää lapsistasi ja toisten lapsista ja lopettaa ton mainostamisen ja viinan hehkuttamisen. Luulet olevasi snobi juomalla vaikeita hankittuja olutta ja tilaamalla viinat tukemalla mm. Venäjän taloutta sen sijaan että rahat tulisi suomeen. Sinä ja Jaakonkaljat ja moni muu nykyajan uusjuoppo luulette tekevänne hyvää työtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteestasi ja huomiostasi. En tietääkseni ole rikkonut lakia, kerro toki tarkemmin mikäli voit kohdentaa epäilysi. Välitän paljon lapsista ja etenkin omista lapsistani enkä usko blogini aiheuttavan harmia yhdellekään lapselle. Välillä toki tulee vaikeakin olut vastaan, mutta en usko sen tekevän kenestäkään snobia. Mitä tulee Venäjän talouden tukemiseen, niin en ole tarkkaan tutkinut mihin kuluttamani rahat kohdentuu, mutta ainakaan suoraan en ole tähän mennessä vielä Venäjän alan kauppoihin tutustunut. "Jaakonkaljoille" lähetin terveisesi jo, uskon että hänkin ottaa palautteesi hymysuin vastaan.

   Voidaan toki istua oluselle joskus ja jutella tarkemmin edellä mainituista asioista, mutta tällöin toki identiteettisi saattaa paljastua. Kiitos vielä kerran.

   Poista
 2. Älä välitä Nikolas. Kuten kaikki viskitapahtumissa ja tastingeissa käyvät tietävät, juuri nämä tyypit ovat vastuullisia alkoholinkäyttäjiä ja jos jotain niin näyttävät lapsilleen sitä mallia että alkoholia ei tarvitse juoda humaltuakseen. En edes itse juo viskiä juurikaan kotona vaan esim. näissä tasting-tapahtumissa, missä esim. viimeisimmässä oli 4x 1cl määrät - anonyymin kannattaa varmaan minustakin tehdä lastensuojeluilmoitus, voin antaa kyllä tiedot ;)

  Todelliset juopot ovat muualla, kuten kaikki tiedämme, paitsi ehkä anonyymi. Minulla on siitä kokemusta, sillä ex joi halvinta mahdollista kaljaa vain päihtyäkseen ja kotona. Useimmilla ketkä eivät juo kalliimpia viskejä, tarkoitus onkin vain ostaa "ihan sama mitä kunhan menee päähän".

  Surullista, että tällaisilla vaivataan poliisia kun resurssit ovat muutenkin olemattomat. Mutta ehkä tämän edellisen Anonyymin mielestä meillä on asiat niin hyvin, että ei ole mitään vakavia asioita mihin poliisin pitäisi enemmän perehtyä. Nykyään kun viedään kaikki pikkukinatkin laitokselle saakka.

  Suomessa on tottakai on alkoholiongelmaisia vanhempia, mutta kyllä ihmettelisin jos heitä pilvin pimein lukee tällaisia blogeja tai löytyy viskipiireistä. Kävisin läpi ennemminkin niitä paikallisräkälöitä :) tai kotijuoppoja. Itse tiedän monia, joista on ok juoda viisi kaljaa (yleensä 0,5 l tölkkejä) kun lapsi on kotona...heitä ei voisi viskihömpötys vähempää kiinnostaa koska se on liian kallista humaltumiseen. Että mistä luulet se oppi tulee, ehkäpä kenties enemmänkin näiltä vanhemmilta?

  Itse asiassa tuon kommentin lukemalla luulen, että anonyymiin iski jonkinlainen kateus (snobi-sana).

  VastaaPoista
 3. Aika hauska tuo eka palaute. Täynnä kirjoitusvirheitä (melkein tuntuu kuin tarkoituksella), käytetään silti snobi sanaa, näytetään tuntevan "hankalat oluet" ja mennään henk. kohtalaisuuksiin sanomalla "lapsistasi" (onko kirjoittajalla, en tiedä). Vähän tuntuu, että ei ole "kukkahattutäti" asialla, ehkäpä joku kateellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin en tiedä. Ei tästä kauhean kateellinen kannata olla, blogia voi tänä päivänä kirjoittaa kuka vaan, viskiä saa ostamalla, olutta vielä helpommin eikä tämä blogi ole tehnyt minusta miljonääriä tai BB-julkkiksen kaltaista tähteä. Hankalilla oluilla varmaan tarkoitti kun en tyydy maitokauppa-perusbulkkiin, ehkä se on häneltä pois? Politiikka-kortti oli hieman oudosti vedetty esille, mutta enpä tosiaan ole viski- tai olutkauppojen taustoja sen kummemmin tutkinut, tiedä vaikka voitot menisikin venäjälle :)

   Poista
 4. Verso taitaa mennä pakko-ostoksiin. Älyttömän mielenkiintoinen kotimainen tuote. Kiitos hyvästä blogista.

  VastaaPoista