22 helmikuuta 2015

KDC tynnyrinomistajajuhlat 2/2015 Helsinki & Bier-Bier


Kyrö Distillery Companyn kaksi kertaa vuodessa pidettävä tynnyrinomistajajuhla kerää kasaan kaikki tynnyrin ostaneet asiakkaat sosiaalisen tapahtumaan, jossa kohokohtana pääsee maistamaan oman tynnyrin tislettä. Järjestyksessään toinen tynnyrinomastajuhla on nyt koettu, tällä kertaa Helsingistä käsin. Mahdollisuus oli osallistua tislaamolla Isossa Kyrössä, tai Helsingissä ravintola Groteskin baarissa.

Meidän tynnyriporukan kuudestatoista osakkaasta kahdeksan osallistui Helsingistä käsin ja tislaamolle pääsi tietääkseni 2-3(?) henkilöä. Kokonaisuudessaan tapahtuma keräsi Helsinkiin noin 60 henkeä ja tislaamolle peräti 80. Hyvin pääsi porukka kesteihin, vaikka hiihtolomat on juuri meneillään. Itse tapahtuma oli hyvin simppeli ja rento, pienimuotoisten puheiden ja alkumaljan jälkeen päästiin tapahtuman kohokohtaan, eli oman tynnyrinäytteen maisteluun. Positiivisesti saatiin maistaan myös muita KDC:n tuotteita kuten Verso CS, Verso, Juuri, Raaka ja ginejä.


Meidän tynnyrin, #0006, tisle on nyt 8kk ikäinen ja tuoksui jo huomattavan mausteiselle ja intensiiviselle. Kun rinnalle otettiin Verso CS, joka on siis hyvin samalla viivalla ominaisuuksiltaan ja iältään, huomasi selvän eron etenkin tuoksuissa. Oma tisle oli kypsemmän ja mausteisemman oloinen, siinä oli vähemmän raakatisleen ominaistuoksua ja se tuntui nenässäkin paksummalta.

Maku oli omassa tisleessä vähemmän mausteinen kuin tuoksussa, mutta silti verrattuna edelliseen maistokertaan, oli siinä myös tapahtunut muutosta. Öljyinen, mausteisen pippurinen ja etenkin jälkimaussa runsaasti tynnyrin tuomaa tammisuutta. Onneksi vielä ei olla ylitse. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että kolmeen vuoteen ei kyllä päästä. Noh ei sitä nyt varmuudella tiedä, tynnyrivaikutus on kuitenkin suurimmillaan alkumetreillä.


Tisleiden maistelujen jälkeen oli vuorossa pienimuotoista ruokailua. Tarjolla oli erilaisia juustoja, muutamaa kylmälihaa, leipää, hummusta ja oliiveja. Ruoka oli maittavaa ja sitä oli riittävästi. Loppuaika olikin vapaata seurustelua ja jonkin aikaa tulikin juteltua ennen siirtymistä vieressä sijainneeseen uuteen olutravintolaan. Bier-Bier avasi hiljattain ovensa ja on keskittynyt tarjoilemaan runsaasti laadukkaita oluita. Tämä oli itselleni ensimmäinen kerta ja astuttuani sisään baarikaappien sisältö teki heti vaikutuksen. Runsauden pula.Muutama olut tuli raflassa maistettua, joista ensimmäinen oli Sierra Nevadan Flipside Red IPA. Tämä maistui tuhdille ja astetta maltaisemmalle ipalle, jossa jälkimaku oli humalan soittoa. Pitkään jäi karvas maku suuhun. Melko raikas, mutta hieman tuntui että humalan tuoreus oli kateissa. Tämän jälkeen teki mieli hieman raikkaampaa ja vähemmän humaloitua olutta, joten valinta oli CAP Endless Vacation Pale Ale. Tämä tuntuikin hyvin tuoreelta ja hedelmäisemmältä kuin edellinen. Runsasta öljyistä hedelmäisyyttä, jota keskivaiheilla kyyditti humalan puraisu. Jälkimaku jäi hieman lyhyeksi, mutta kokonaisuudessaan kohtalaisen maukas.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti