20 helmikuuta 2015

Käsityöoluilua: VASP Prykmestar SavuVehnä, 5,5%

Kaapista löytyi enää kaksi tämän vuoden käsityöläisolutta ja toinen niistä on tämä savuisella höystöllä oleva vehnäolut. Viimeiseksi kaappiin jää Ruosniemen Panimon Vuorineuvos Imperial Stout, jonka annan vielä hetken kypsytellä. Tähän astisista parahaaksi on osoittautunut Hiisin Aarni Ruis-IPA.

Prykmestar SavuVehnä on valmistettu ohra- ja vehnämaltaista ja humaloinnin hoitaa Hallertauer Magnum -humalat. Muuten siis ihan perussettiä, mutta tässä ohramaltaat on kuivattu käyttäen pyökkisavua (maltaat Bambergista) ja vehnämaltaat tammen savussa. Pääosin savu ei ole minulle tuonut lisäarvoa oluessa, mutta kyllä niitäkin ihan hyviä löytyy (mainittakoon esim. Urbock).


VASP Prykmestar SavuVehnä, 5,5%

T: Tummahkoa vehnäolutta miedohkolla savulla. Tai ei oikeastaan niin mieto savu, mutta ei ainakaan savumyrsky. Puusauna tulee mieleen. Maltaisuus tuoksuu paahdetun mausteiselta. Vehnän banaanisuus ja hiivaisuuskin pääsee esille. Tuoksu on ihan onnistuneen oloinen.

M: Hyvä että savu on tässä melko etäisesti läsnä, mutta kuitenkin tunnistettavasti. Sanoisin että aika kivan hento maku. Vehnän banaanisuus ja hiiva tulevat tässä kuitenkin ihan sopivasti esille, mutta sen lisäksi löytyy poltetun puulastun mieto savu. Suutuntuma on hieman ohuehko vehnäolueksi – kaipaisin lisää runkoa. Jälkimaku on myös aika lyhnyt, mutta kokonaisuudessaan helppo ja nautiskeltava savuvehnä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti