16 helmikuuta 2015

Midleton Very Rare 2008, 40%

Irlantilaiset viskit saavat nyt lisää huomiota, sillä maisteluun otetaan jälleen Irish Distillersin viski, joka kantaa heidän "premium-viskin" nimeä, Midleton. Muutamia näitä on tullut maistettua ja pääsääntöisesti kaikki ovat olleet aika hyviä. Viimeisin maistamani Midleton oli Uisgessa, jossa pääsin maistamaan Midletonin 1997 Single Cask -viskiä (tynnyri #52912).

Midleton Very Rare on nimensä mukaan rajoitettu julkaisu, jota on ollut saatavilla jo vuodesta 1984. Vuosittain julkaistava pullote kantaa etiketissään pullotuksen vuosikertamerkintää (tällä kertaa 2008) ja joidenkin lähteiden mukaan se on sekoitettu noin 50 tynnyristä, joissa viskien ikä vaihtelee 12 ja 25 vuoden välillä. Ja koska kyse on Irish Distillersin viskeistä, on tämäkin tislattu kolmeen kertaan. Sekoite pot still -viski, joka nauttii suurta suosiota harrastajapiireissä.Midleton Very Rare 2008, 40%

T: Pot still aromikkuus selvästi läsnä. Vaniljaista ja omenaista mausteisuutta, sekä miedon sitruksista pistävyyttä. Lasiajan myötä tulee erittäin kauniisti mausteisuus esille. Omenapiirakkaa ja vaniljakastiketta. Lempeä tuoksu. Tuntuu iäkkäältä. Kostea ja vanha tammisuus tekee arvokkaan fiiliksen. Melko hieno.

M: Suutuntuma alkaa aika rauhalliseen sävyyn, mutta saa kivasti voimaa alun jälkeen. Kihelmöinti tulee vaniljaisen ja uuniomenaisen maun kera.Olen aistivinaan samaa mietoa rautaisuutta kuin Barry Crockett Legacy -pullotteessa, mutta miedompana. Aika öljyinen suutuntuma. Jälkimaussa maukasta mausteisuutta - tammitynnyri tuo vaniljaa, kookosta ja mietoa kuivattavaa tuntua. Loppua kohden suutuntuma hieman vetistyy. Hento mausteisuus jää pitkään suuhun. Hieno, maukas ja hyvin rauhallinen elämys.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti