19 helmikuuta 2015

Bowmore 10yo The Devil's Casks batch 2, 56,3%


Ensimmäisen version kaappiin saamiseksi piti käydä Arkadian Alkossa aamujonotuksella (normipäivä) ja toisen version takia piti lähteä Ruotsiin merta edemmäksi. Huutokaupoissa toki lyömällä 300e tiskiin saisi mahdollisesti kotiovellekin, mutta kun ei lotossakaan ole kymmeniä euroja enempää tullut, niin edelliset vaihtoehdot sopivat huomattavasti paremmin omaan budjettiin.

Maistellaan siis ihmehypetystä (johon olen langennut?) nauttiva Bowmore Devils Casks batch II ja katsotaan onko puteli edes osittain hypetyksen väärti. Tämä piti tosiaan hakea Ruotsista, sillä Suomeen tätä ei saatu ja nettikaupoistakin tämä hävisi alta aikayksikön. Taitaahan tätä vielä jostakin kaupoista saada, mutta 200-300€ hinta on ehkä hieman yläkanttiin. Eiköhän näitä tule kuitenkin vielä muutama batch.

Systembolagetin webjulkaisussa pääsin varasijalle, josta myöhemmin kyseltyäni piti kaikkien pulloojen olla uusilla omistajillansa. Kuitenkin, hieman myöhemmin, tuli Systembolagetin asiakaspalvelusta viesti, että pullo on tilattu ja matkalla kohti valitsemaani myymälää. Ajattelin aluksi, että kyseessä on jokin virhe. Ruotsiin oltiin kuitenkin menossa (kiitos viikkarin joululahjan) ja samalla tulisi noukittua tuo pirun pullo (noin 70€ hinnalla) ja läjä uusimpia tulokkaita olutpuolelta. Tämän reissun tarinan pääset lukemaan täältä.

Devils Casks batch 2 on edeltäjänsä mukaan tynnyrivahvuinen, värjäämätön ja kylmäsuodattamaton viski, joka on kypsytetty koko 10-vuotisen kypsytyksensä ajan ensimmäisen täytön sherrytynnyreissä. Ykköstä tuli 6000 pullon verran, tätä uudempaa 6660. Paljoa ei siis pullotusmäärää lisätty.Bowmore 10yo The Devil's Casks batch 2, 56,3%

T: Nuuhkaisu paljastaa punaisen marjaista runsasta turvesavuisuutta. Savu on voimakasta, mutta myös sherryn tummemmat sävyt pääsevät sekaan. Voimakkaan oloinen ja liian iso nuuhkaisu saa nenäkarvat leimahtamaan. Hunajakanervaisuutta ja tervaista ratapölkkyä. Ilmaa saatuaan muuttuu suklaisemmaksi ja kirpeämpi marjaisuus kuivemmaksi hedelmäisyydeksi (rusinaa ja luumua).

M: Ensisiemaukset tuovat jopa tulisen suutuntuman, kihelmöintiä ja tiukkaa savuisuutta. Punaista marjaisuutta, joka tuo mieleen karpalon ja punaviinimarjan. Kanervaa, hunajaa ja luumua. Ilman vettä hyvin voimakas, mutta ei huonolla tavalla, vaan pikemminkin sopivasti – onhan kyseessä kuitenkin tynnyrivahvuinen first fill sherrykypsytetty. Vesilisä rauhoittaa ja avaa sherryisyyttä. Melkosen räväkkä tapaus.

Tykkään tästä. Tämän voimakas sherryisyys (joka on mielestäni ns. hyvää sherryisyyttä) ja savuisuus sulautuvat mielestäni hyvin yhteen, eikä tuo sellaista päälleliimattua fiilistä. Ilman vettä tämä on aika extreme, mutta vesilisällä saa hyvin "säätövaraa" päivän makupalettiin. Muistikuvien perusteella hyvin samanlainen kuin batch 1.


Tsekkaa myös Bowmore Devils Casks batch 1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti