05 helmikuuta 2015

Käsityöoluilua: Saimaan Juomatehdas Brewer’s Special Saison

Te juovot olette tämän oluen halunneet valikoimaan, kun viime vuonna Saimaan Juomatehdas antoi mahdollisuuden äänestää sen puolesta. Vastaehdokkaina oli Extra Special Bitter, Rye Ale ja Rauchbier. Itse näistä äänestin juuri kyseistä Saisonia.

Kuva: Saimaanjuomatehdas.fi
Olut on osa panimon Brewers Special käsityöoluita ja kuuluu vuoden 2015 Alkon käsityöoluisiin. Nettisivujen mukaan kyseisessä sarjassa on vain kaksi tölkkiolutta, India Pale Ale ja American Red Ale. Tässä saisonissa on käytetty Pils-, Vienna- ja vehnämaltaita, joiden lisäksi humalina on käytetty Columbusta ja Cascadea. Valmistajan mukaan katkerot on luokkaa 45 EBU.Saimaan Juomatehdas Brewer’s Special Saison, 6%

T: Tuoksusta tulee mieleen witbierin vehnäisyys ja saisonin pistävämpi mausteisuus/hedelmäisyys. Hiivaisuus tekee tätä tunkkaisemmaksi. Reilusti sitruksisuutta, appelsiinin kuorta ja ripaus persikkaa. Kuivaa heinäniittyä. Ihan kelpo tuoksu.

M: Suutuntuma on hyvä, sopivan samea ja pehmeä. Maku on kuivan hedelmäinen ja belgihiivainen. Keskivaiheilla mausteisuutta, joka tosin laantuu aika pian. Jälkimakuun katkeruus ottaa vauhtia ja suu kuivuu entisestään. Pitkän ajan jälkeen edelleen kuivaa greippisyyttä. Ihan miellyttävä kokonaisuus, tykkään oluen alkusoitosta enemmän kuin lopusta. Jos jotakin tähän toivoisi, niin bretan happamuutta ja mausteisuutta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti