22 elokuuta 2015

Uutuus tölkissä: Stadin Panimon American Lager

StaPa (Stadin Panimo) lähestyi useampaa bloggaajaa tiedotteella, että ovat julkaisseet uutuuden – American Lagerin, joka löytyy nyt siis ensi kertaa tölkkiversiona. Kaksi kappaletta tuotenäytettä saapui lähipostiin muutama päivä takaperin lyhyen kirjesaatteen kera. Tarkemmat faktat ja tarinat oli lähetetty sähköpostilla jo etukäteen. Ohessa tiedote sellaisenaan:

TIEDOTE UUTUUSTUOTTEESTA

Suomen Paras Olut 2014 (ja saman kilpailun vaalea lager enintään 4,7%:a sarjavoittaja 2012, 2013 ja 2014) Stadin Panimon American Lager 4,5% on saanut uuden pakkausmuodon, kun kauppoihin ilmestyy lähipäivinä puolen litran tölkkiin pakattu versio.

Stadin Panimo on vuonna 1998 perustettu innovatiivinen ja lukuisia palkintoja voittanut helsinkiläinen pienpanimo. Panimo on valmistanut yli 600 erilaista olutta toimintansa aikana. Keväällä 2015 panimon yhteyteen Helsingin Suvilahteen avattiin myös Stadin Panimobaari.

American Lager 4,5% on runsaasti ja raikkaasti amerikkalaisilla humalajajikkeilla humaloitu, pitkään kypsytetty vaalea täysmallaspohjahiivaolut. Oluen sitrusmaisia ja hedelmäisiä aromeja korostaa sopivan katkera maku. Olut on kuivahumaloitu, suodattamaton ja pastöroimaton.

Olut tulee aluksi maanlaajuiseen levikkiin K-ryhmän isoimpiin myymälöihin. Myöhemmin syksyllä olut on saatavilla myös S-ryhmän liikkeistä, sekä todennäköisesti muistakin päivittäistavarakaupoista.

”Olemme ylpeitä voidessamme tarjota Suomen Parasta Olutta kätevästi tölkkimuodossa ja kohtuulliseen hintaan. Uskomme että American Lager nousee viimeistään nyt laadukkaampien maitokauppavahvuisten oluiden suosikiksi niin pienpanimo-oluiden harrastajien kuin myös erikoisempia oluita vasta kokeilevien joukossa”, sanoo Stadin Panimon varatoimitusjohtaja Arto Leinonen.


Olut on nyt saapunut jo useisiin isoihin- ja hyvinvarusteltuihin ruokakauppoihin ja hinta näyttää asettuneen sinne alle 3€ tietämille. Pulloveriota näkyy vielä löytyvän, sen hinta liikkuu kolmesta neljään euroon (yleensä alle 3,5€).


Stadin Panimon American Lager, 4,5% (2311, bb.3/16)

Tuoksu kevyt, mutta runsaan hedelmäinen ja kevyen pihkainen. Maltaisuus tulee mietona mantelisuutena ja keksisyytenä, mutta ei tuo esim. monesti IPAlle ominaista karamellisuutta. Sitruksisuus on kohtalaisesti esillä samoin persikka. Houkutteleva ja kutsuva tuoksu, vaikka hento onkin.

Maku yllättää hedelmäisyydellään – persikkaa, omenaa, päärynää ja sitruksia. Suutuntuma kevyt ja puhdas, joka tuo mieleen (ja tuokin) hyvän juotavuuden. Runko ei ole lainkaan vetisen oloinen. Jälkimaussa jää kevyt katkeruus, joka on edelleen hedelmäistä ja kevyesti havumetsäistä. On kyllä iskussa tämä olut, erinomainen lager!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti