06 elokuuta 2015

Brew By Numbers 01/08 Saison - Wai-iti & Lemon

Otsikon olut tulee englantilaiselta mikropanimolta, jonka oluet on numeroitu numerosarjoihin, jossa ensimmäinen numero kertoo oluen tyylin ja jälkimmäinen numero viittaa tarkempaan reseptiin, joka määrittelee sarjan "omalaatuisuuden", esimerkiksi ipa-oluissa käytettyjä humalia tmv. ja tynnyrikypsytyksissä tyylisuuntaa (stout, porter...). Tarkemmin eri numerosarjalaiset pääset tarkastamaan panimon kotisivuilta.

Etiketin numeroiden mukaan, 01/08 on Saison, jossa jälkimmäinen numerosarja specifioi reseptiikkaan uusiseelantilaisen Wai-iti -humalalajikeen ja mausteeksi tuoreen sitruunankuoren. Edellinen kyseiseltä panimolta maistamani saison,  01/01 Saison - Citra, maistui hyvin saunaoluena, joten rima on tämän kohdalla asetettu – vaan päästäänkö yli?


Brew By Numbers 01/08 Saison - Wai-iti & Lemon

Tuoksussa limemäistä hapanta sitruksisuutta, kirpeää hedelmälihaisuutta ja sitruunaruohoa. Tuoreenoloinen humalilta, joita on kevyehkösti. Pientä pistävää pippurisuutta ja kuivaa hedelmän kuorta.

Maku on sitruksisen hedelmäinen, muttei niin runsaasti kuin tuoksu antoi odottaa. Suutuntuma on sopiva hiilihapoilta ja tukevuudelta, säilyttäen raikkaan olemuksen. Humala ei paljoa tunnut, mutta saisonille ominaista kuivaa pistelevyyttä löytyy ja miedosti hiivaisuutta. Sitrusruohoinen humaluus on kiva.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti