04 elokuuta 2015

Aecht Schlenkerla Rauchbier Weizen, 5,2%

Maailman kuuluisimpien savuolutpanimoiden vehnätuotantoa lasissa. Kaikkihan tuntee tämän saksalaisen panimon Urbockin, mutta vehnäversio on jäänyt hieman vähemmälle huomiolle. Taisi olla itsellenikin toinen kerta, kun lasissa majaili Aecht Schlenkerla Rauchbier Weizen.

Baijerilaiseen tyyliin olut sisältää vehnä- ja ohramallasta. Tämän oluen savuaromit tulevat klassisesta Schlenkerlan savuohramaltaista, jotka tietääkseni kuivataan pyökkisavulla. Vehnämaltaita ei sen sijaan olla savustettu lainkaan. Kevyesti humalaa, josta EBU 20. Tämä olut tuli ulkomailta ja nautittua mökkimaisemissa.


Aecht Schlenkerla Rauchbier Weizen, 5,2%

Tuoksu on tumman maltainen ja miedon savuinen. Mallas tulee leipämäisyytenä ja aavistuksen puuroisena. Savu leijailee taustalla ja on kuivaa nuotion savua. Vehnän tuoma makeus ja banaanisuuskin on hyvin aistittavissa. Tummansävyinen ja hieman lager-tyyppinen vehnäoluen tuoksu. 

Maussa leipäinen ja tumman paahtunut puuroinen maku valtaa suun. Savun voi maistaa, mutta se ei ole voimakkaasti esillä eikä näyttele pääosaa. Makeutta löytyy vehnän myötä ja hiivankin maistaa hyvin. Tuhdimpi ja leipäisempi runko. Jälkimaku on hieman lyhyehkö, mutta jättää vehnälle tyypillisen maun. Ihan hyvä tuhdimpi ja miedon savuinen vehnä, muttei vehnäoluena mielestäni niin hyvä kuin monet muut. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti