15 elokuuta 2015

Porvoo ja Malmgårdin Panimo

Tämän kuun kauniit päivät houkutteli matkaamaan maakunnissa ja tällä kertaa suunnattiin lännen sijaan Espoosta itään, määränpäänä kaunis Porvoo ja sen ympäristö. Siitä olikin aikaa kun viimeksi Porvoossa kävin, taisi olla joskus kymmenisen vuotta sitten, kun suuntasin Helsingistä Porvooseen pyörällä.

Porvooseen päästyämme ja pikaisen fiilistelyn jälkeen alkoi pian vattassa kurnia, joten ensitöikseen tuli etsittyä sopiva ruokapaikka. Jotenkin teki mieli burgeria ja siihen päälle paikallista olutta. Sopivaksi paikaksi osoittautui Ravintola Timbaali, jossa oli kiva kesäterassi ja rauhallinen tunnelma. Paikka on ilmeisesti tunnettu Porvoon etanoista, mutta minulle löytyi listalta Timbaalin house burger ja kyytipojaksi Malmgårdin Dinkel, 4,5%. Oluessa oli sellaista sekaleivän maltaisuutta ja miedosti jauhoisuuttakin. Hyvin kevyesti paahteinen ja karamellinen. Burger oli oikein hyvä, jos saisi toivoa, niin ranskalaisiksi sopisi paremmin itse tehdyt ranskalaiset, tai lankkuperunat.


Jälkiruokapaikka lähdettiin etsimään joen vierestä ja mikäs sen parempi, kuin kymmenen vuotta sitten pysäkkinä ollut Porvoon Paahtimon baari. Laivaterassilla kehtasi paistattaa päivää ja nauttia latte omenakakun kera. Kahvi maistui, joten miksi ei ostaa papuja kotiinkin. Enpä muistanut, että tuolla oli kylmäkaapeissa melkonen määrä erilaisia oluita kahvilaksi. Malmgård ja Rekola oli myös hyvin edustettuina. Hanatuotteita ei ollut kovin montaa, mutta esim. Malmgårdin Proto 8 oli hanassa.Kun tuota oluthifistelijän vikaa omaan, piti lähiseudun "olutmahdollisuuksia" hieman tutkailla ja olihan siinä lähiseudulla yksi varteenotettava kohde – Malmgårdin Panimo (ja kartano), osoitteessa Malmgård 47. Noin puolen tunnin ajomatka Porvoosta vei kohteeseen, joka oli erittäin kaunis aurinkoisena päivänä. Harkitsin jo muuttoa tuonne. Pääsisiköhän panimolle töihin?

Puoti oli auki 16 saakka ja olimme paikalla varttia vailla, joten aikaa ei ollut erityisen paljon. Tulevaa mökkilomaa ajatellen vaimo nappasi muutamat puuroainekset matkaan ja minä olutta (ylläri?). Tutkailin ohi mennen baarin puoleltakin, joka oli ilmeisesti kiiinni, koska henkilökuntaa ei sillä puolen ollut. Salissa oli ympäriinsä ikkunoita, josta panimotoimintaa pystyi näkemään. Panimolla näytti olleen pullotus juuri käynnissä, enkä kehdannut kolkutella ovia häiritäkseni – muu perhe ei kuitenkaan olisi jaksanut tuntitolkulla odotella panimoon tutustumisiani.

Malmgårdin maisemanautiskelun jälkeen suunnattiin vielä Loviisan keskustaan, jossa tuli vietettyä loppupäivää ennen kotiinpaluuta. Tulipa taas todettua, että kauniina päivänä kotimaan matkailu on erittäin antoisaa ja mukavaa. Suosittelen ehdottomasti käymään Malmgårdissa, mikäli suunnille satutte.

Kotona tuli vielä fiilisteltyä panimon antien kera, kun saunaolueksi valikoitui kaupoistakin pikku hiljaa löytyvä Malmgård Columbus Pale Ale, 4,7%. Tuoksultaan aika rauhallinen ja sulkeutunut, mutta maussa humalointi on hyvin esillä. Miedon suolainen ja greippisä puraisu seuraa alusta loppuun. Hieman tummempi hedelmäisyys tekee tästä hieman tunkkaisen. Tämä taitaa korvata tällä hetkellä löytyvän Huvila Pale Alen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti