26 elokuuta 2016

Founders Mango Magnifico con Calor

Kyseinen olut tuli missattua pari kertaa suomalaisissa oluttapahtumissa, viimeksi taisi olla hanassa Craft Beer Helsinki -tapahtumassa. Ei sillä, että olisin erityisemmin metsästänyt tuota, mutta Founders ja paperilla mielenkiintoinen kokoonpano reseptissä – huomio voitettu.

Keskikesällä pistin oluttilausta sisään Boxbeersiin, josta kyseinen Founders löytyi muistaakseni 20 € pintaan (kallis!). Silti sorruin ja pistin muiden joukkoon koriin. Olut on tyyliltään Ratebeerin mukaan maustettu olut (Spice/Herb/Vegetable) – reseptiikasta löytyy mausteena michiganilaista Habanero-chiliä. Ei siis ihan perus jalapenoa, vaan astetta tujumpaa pippuria. Chilin lisäksi hallitsevana elementtinä on nimen mukaan mango. Tuo Mango oikeastaan oli se joka minut houkutteli mukaan.

Olutta julkaistiin ensimmäinen erä vuonna 2013 Backstage-sarjaan ja nyt käsissä oleva pullo on uudempaa tämän vuoden julkaisua. Founders itse kertoo oluen kuuluvan heidän hedelmäolutjulkaisuihin, joihin kuuluu myös hiljattain Alkoonkin tullut Rubaeus.


Founders Mango Magnifico con Calor, 10% (2016)

Tuoksussa melkoinen makea mangoisuus, joka on aika esanssista. Tulee mieleen päärynäsiideri, mangolimonadi ja makeutusainen. Alta tulee vanhvan vaalea oluen aromia, joka hieman muistuttaa belgityylistä vaaleaa olutta. Tuoksussa ei tule chiliä.

Maussa sen chilin kyllä huomaa ja hyvinkin helposti. Makean mangoisuuden lisäksi melko pian alussa alkaa pikanttinen kuumuus, joka jatkuu ja kihelmöi aina jälkimakuun asti. Habaneroa on siis enemmänkin kuin vaan nimeksi. Suutuntuma on ihan hyvä, sopivan runsas. Makean mangon ja polttavan habaneron lisäksi tästä on vain aika vaikea saada muuta irti.1 kommentti:

  1. Hanassa 10,50€ Why join the navy when you can be a piratessa

    VastaaPoista