09 elokuuta 2016

Alkosta: Samuel Adams Summer Ale ja Peak Organic Summer Session Ale

Alkon myymälöihin tuli sesonkioluisiin otsikon kaksi amerikkalaista kesäolutta. Samuelilla hintaa 3,98€ ja Peakilla 3,70€. Molemmat ovat Ratebeerin mukaan tyyliltään amerikkalaistyylisiä vehnäoluita, joten olisiko katkeruutta ja kepeää runkoa tiedossa.

Peak on panimon tavan mukaan luomuolut ja Alkon sivujen mukaan humaloitu Simcoella, Citralla ja Amarillolla. Ratebeer väittää tätä yhden humalan olueksi. Panimon kotisivuilla mainitaan Amarillo kuivahumaloinnissa. Maltaina löytyy Pale-, carapils- ja vehnämaltaat.

Samuel Adamsin kesäolut kuulostaa reseptiikaltaan monipuolisemmalta, sisältäen Hellertau- ja Saaz-humalien lisäksi mausteina sitruunankuorta ja Meleguettapippuria (Grains of Paradise).


Peak Organic Summer Session Ale, 5%

Tuoksu on sitruksinen ja raikkaan humalainen. Havuisuutta ja pihkaa. Mietoa ruohoisuutta. Kokonaisuudessdaan yksinkertainen ja kevyt tuoksu.

Maku on hyvin samoilla linjoilla. Kevyen oloinen rungosta, muistuttaa vetistä maitokauppaolutta. Reippaasti hiilihappoja. Humala tulee heti alkuun havuisena ja kevyen sitruksisena. Jälkikäteen kuivaa greippiä ja siten maku jo katoaa. Jättää aika tyhjän fiiliksen, vaikka raikas onkin.Samuel Adams Summer Ale, 5,5%

Tuoksussa ensimmäinen asia joka tulee mieleen on pahvisuus. Jotakin hyvin tunkkaista pölyisyyttä ja massalagereista tuttua makeaa pahvista maltaisuutta. Multaista vihanneksisuutta, joka tuo mieleen, että onkohan tämä ihan kunnossa. Epämiellyttävä.

Maussa ei onneksi pahvisuutta niin paljoa, mutta eipä tässä kyllä oikein muutakaan ole. Hieman mausteisuutta, joka jää todella vaisuksi, samoin mietoa yrttisyyttä. Jälkimakua kohden pliisuuntuu ja maut katoaa. Suutuntuma on hyvä. Ei tämä tarjoile mitään hyvää mielestäni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti