15 elokuuta 2016

Alkosta: Founders Devil Dancer Triple IPA

Maahantuoja Diamond Beweragesin ansiosta saimme jälleen uutuuden Alkon hyllyille tältä amerikkalaiselta huippupanimolta. Tätä noutaessani Alkosta, löytyi Sellon Alkon hyllyiltä peräti seitsemän Foundersin olutta. En valita, vaikka joku muu saattaisikin ihmetellä. 

Tämä uusin tulokas on luokassaan hemmetin vahva IPA, eli Triple IPA. Mistään jokapäiväisestä oluesta ei ole kysymys, sillä 12% alkoholipitoisuuden lisäksi pullolla on hintaa lähes kymmenen euroa (9,79€). Vastapainoksi toki saa alkoholin lisäksi kuivahumaloinnin kymmennellä eri humalalajikkeella ja 112 EBUa katkeruutta. Humalahörhöt käsi pois housuista!

Etiketistä paljastuu, että olut on pullotettu toukokuussa, ollen täten noin kolmen kuukauden ikäistä. Kohtalaisen tuoretta siis. Odotettavissa greipin ja pihkan sekaista karamellimaltaisuutta, paksua runkoa ja vähemmän raikkautta. Olen muistaakseni joskus mainostanut, että tuplaipat eivät ole se suosikkilajini...Founders Devil Dancer Triple IPA, 12%

Tuoksussa reilusti karamellisuutta, toffeemaltaisuutta ja keksiä. Humala tulee pihkaisena ja havuisena. Isommalla nuuhkaisulla tulee alkoholisuutta ja imelyyttä. Oluen vahvuus käy hyvin ilmi jo tuoksusta.

Maussa tukeva karamellirunko, jossa reilu havuinen ja pihkainen humalapuraisu. Karamellisuus voimistuu keskivaiheille mentäessä. Toffeeta, karamellia, jopa hieman siirappia. Humala kuivattaa, mutta jättää silti maltaisuuden kanssa tahmea suutuntuman. Alkoholi tuntuu lämmittävänä ja ajoittain lyö läpi. Jälkimaussa greippistä ja pihkaista katkeruutta vahvan karamellisuuden kera. Itselleni tämä menee överiksi alkoholin osalta ja karamellisuuskin on jo melkoisen korkealla. Ei siis suosikkityyliäni tämäkään, monet muut varmasti tykkäävät. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti