25 elokuuta 2016

Hoppin’ Frog Wild Frog Wheat Ale

Kelasin tuossa, että melko harvoin tulee loppupeleissä naukattua amerikkalaista vehnäolutta. Itse pidän hefeweizeniä vehnien kuninkaana, sillä niiden banaanisuus ja samea mausteisuus (yleensä neilikka), sekä lyömätön juotavuus tekee näistä oluista toimivia. Witbier ei iske niin kivasti makusuoneen sen ajoittain ylilyövän korianterisuuden ja kepeämmän oloisen kokonaisuuden vuoksi.

Mitä tulee amerikkalaiseen vehnäolueen, niin heidän juttuhan taitaa olla humala ja vehnä. Eli puhutaan ennemmin pale alesta, jossa on vehnää. Ohiolaisen Hoppin' Frogin otsikon olut on kuitenkin tehty sakslaistyyliin hefeksi. Ainakin Sierra Nevadan Kellerweiz (myös hefeweizen) oli oikein mukiinmenevää, joten ajattelin korkeasta hinnasta huolimatta maistaa 65cl voimin tätä Wild Frogia. Wild ei tässä yhteydessä viittaa mitenkään villihiivaan.... sepä mielenkiintoista olisikin. Olut kuuluu panimon kausiluontoisiin oluisiin.


Hoppin’ Frog Wild Frog Wheat Ale, 6%

Tuoksu on samean vehnäinen, viljapölyinen ja perinteisellä tyylillä makean mausteinen. Perinteinen lähinnä siski, että tyypillinen banaanisuus, mieto neilikkaisuus ja samea hiivaisuus on aromissa läsnä. Oikein hyvä ja runsas hefetuoksu.

Maussa hefeweizenin maailma – vehnä selvästi läsnä, banaania, makeaa mallasta, mietoa neilikkaa ja päärynää. Hento tutti-frutti meininki. Suutuntuma on hyvin kuohkea ja hiilihappoinen. Kuohun jälkeen sameaa hedelmäisyyttä ja mieto nahkeus. Jälkimakua kohden tyypillinen saksalaistyylisen vehnäoluen makeus ja sameus. Aika lailla rehti ja suora hefe.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti